DVOC 25. / 26. ožujka 2022

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 25. / 26. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Istarska županija
Dana 25. ožujka u 12:37 sati ŽVOC Pula zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Krmed. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, bjelogorična i crnogorična šuma na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 28 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj, JVP Pula, DVD-a Kanfanar, Rovinjsko Selo 1982 i Bale.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:22 sati.
 
Primorsko – goranska županija
Dana 25. ožujka u 10:34 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Moravice, Borik. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 250 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 78 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila iz JVP Delnice i DVD-a: Vrbovsko, Delnice, Ravna Gora, Lukovdol, Moravice, Brod Moravice, Skrad, Severin na Kupi, Blaževci, Jadrč, Gomirje i Jablan.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:42 sati.
 
Dana 25. ožujka u 18:06 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lisac (Klana). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka, DVD-a Klana, Škalnica i Halubjan.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:16 sati.
 
Dana 25. ožujka u 16:53 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Hreljin (Bakar). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 8 ha. na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 22 vatrogasca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka i DVD-a: Hreljin, Zlobin, Škrljevo i Bakar.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 22:16 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na lokaciji Donji Vinjani (Imotski) za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 19. ožujka, a koji je lokaliziran 22. ožujka i dalje se nadgleda. Trenutno procijenjena površina iznosi 100 ha borove i hrastove šume.
 
Dana 24. ožujka u 14:09 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Rože (Varvodići). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 200 ha.  Dana 25. ožujka, pored zemaljskih snaga DVD-a Trilj, na intervenciji gašenja požara angažiran je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415. Preko noći na požarištu je organizirano dežurstvo.
Požar je aktivan.
 
Dana 25. ožujka u 13:17 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ričice (Proložac), a koji se jednim dijelom nalazi u susjednoj BiH. Na teritoriju RH požarom je zahvaćena gusta borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova (Canadair CL-415 i helikopter Mi8 sa uređajem za gašenje) te ukupno 31 vatrogasac sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Imotski, JVP Makarska i DVD-a: Imotski, Gata, Zadvarje i Lovreč.
Tijekom noći je organizirano dežurstvo vatrogasaca na požarištu.
 
Dana 25. ožujka u 14:45 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pribude, Zlopolje. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Zagora, Solin i Vranjic.
Požar je ugašen u 20:00 sati.
 
Zadarska županija
Dana 24. ožujka u 14:35 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Bruvno (Gračac). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno procijenjenoj površini od 300 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 17 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, VP Gračac, DVD Sv. Filip i Jakov te VZ Zadarske županije. Tijekom 25. ožujka radilo se na daljnjoj sanaciji požarišta, a tijekom noći na dežurstvu su angažirana dva vatrogasca iz IVP Zadar.
 
Varaždinska županija
Dana 25. ožujka u 13:39 sati JVP Varaždin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Varaždin (u blizini ulice Eugena Kumičića). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i smeće na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Varaždin i DVD Varaždin.
Požar je ugašen u 16:00 sati.
 
Sisačko – moslavačka županija
Dana 25. ožujka u 16:14 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Begovići. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 30 ha. Jedan dio požara se nalazio na teško pristupačnom i minski sumnjivom području gdje je vatra dogorjela i nije predstavljala ugrozu za gasitelje, stambene i druge objekte. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinja.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:50 sati.
 
Dana 25. ožujka u 10:11 sati DVD Lekenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Poljana Lekenička. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Lekenik.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 13:57 sati.
 
Virovitičko – podravska županija
Dana 25. ožujka u 16:23 sati DVD Voćin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kometnik – Zubići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Voćin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:28 sati.
 
Šibensko – kninska županija
Dana 25. ožujka u 09:15 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Polača. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i mješovita bjelogorična i crnogorična šuma na površini od 7,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Knin.
Požar je ugašen u 14:07 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 25. ožujka u 18:32 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Vojnovac. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6,25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Josipdol.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:56 sati.
 
Dana 25. ožujka u 17:09 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gornji Furjan. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, bjelogorična i crnogorična šuma na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Rakovica i Slunj.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:15 sati.
 
Dana 25. ožujka u 12:04 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Donja Visočka. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, šuma, na površini oko 650 ha. Na adresi Srednji Poloj br.8  u požaru je izgorio napušteni gospodarski objekat. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je oko 60 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila iz JVP Karlovac, DVD-a Slunj, Belavići, Zagradci, Belajske Poljice, Siča, Draganići, Generalski Stol, Cerovac Vukmanićki, Rečica Matica, Mahično, Stative Gornje, Gornje Mekušje, Orlovac, Tuškani, Dubravci, Stara Sela, Velika Jelsa, Bukovlje, Hrnetić -Novaki.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je 26.032022. godine u 02:10 sati.
 
Grad Zagreb

Dana 25. ožujka u 15:35 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Sesvete (ulica Ivana Mažuranića, kod k.br. 202). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 23 vatrogasca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Sesvete, Kašina, Planina Donja, Planina Gornja i Kučilovina.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:03 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 25. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 25. ožujka 2022. godine obavljena je 1  vatrogasna intervencija na kojoj su angažirana 1 vatrogasac s 1 vozilom.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Na području Grada Petrinje 1 prijevoz vode.
 

VOS