DVOC 26. / 27. ožujka 2022

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 26. / 27. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Istarska županija
Dana 26. ožujka u 14:49 sati DVD Fužine zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Fužine, Donje Selo. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 0,9 ha. Na intervenciji gašenja požara pronađeno je tijelo smrtno stradale muške osobe. U gašenju je sudjelovalo je šest vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Fužine, i  Vrata. Vatrogasna intervencija je završila u 16:53 sati.
 
Dana 26. ožujka u 13:56 sati JVP Rovinj zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Golaš predio Jurovac . Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na većoj trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 23 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj, DVD-a Žminj, Rovinjsko Selo 1982, Bale-CVVF Valle i Kanfanar. Vatrogasna intervencija je završila u 17:48 sati.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 26. ožujka u 14:49 sati JVP Opatija zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Mučići, Mučići 18b. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 5,2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Opatija i DVD Opatija.
Požar je pod nadzorom od 17:23 sati, a dežurstvo i sanacija tijekom noći od JVP Opatija.
Dana 26. ožujka u 11:49 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Rijeka, Mihačeva Draga 30. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 29 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka, DVD-a Drenova i Sušak.
Požar je lokaliziran u 15:14 sati, a dežurstvo i sanacija tijekom noći od strane DVD Drenova.
 
Dana 26. ožujka u 12:18 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Mrzla Vodica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na većoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Delnice, DVD-a Delnice, Lokve i Crni Lug.
Požar je lokaliziran u 14:30 sati, a ugašen u 17:40 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na lokaciji Donji Vinjani (Imotski) za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 19. ožujka, a koji je lokaliziran 22. ožujka, ugašen je 26.ožujka u 15:00 sati.
Opožarena površina iznosi 106 ha borove i hrastove šume.
 
Dana 24. ožujka u 14:09 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Rože (Varvodići). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 320 ha. Tijekom dana i noći 26. ožujka dežurstvo i sanaciju na požarištu obavljao je DVD-a Trilj. Požar je još aktivan.
 
Dana 25. ožujka u 13:17 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ričice (Proložac), a koji se jednim dijelom nalazi u susjednoj BiH. Na teritoriju RH požarom je bila zahvaćena gusta borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara tijekom dana 25. i 26. ožujka sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 i jedan helikopter Mi8 MTV sa uređajem za gašenje te ukupno 31 vatrogasac sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Imotski, JVP Makarska i DVD-a: Imotski, Gata, Zadvarje i Lovreč. Požar je lokaliziran na području RH dana 26.ožujka u 17:00 sati, dok je i dalje aktivan na području BiH. Tijekom noći 26. ožujka dežurstvo i sanaciju na požarištu obavljala je JVP Imotski.
 
Zadarska županija

Dana 25. ožujka u 20:10 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Bruvno (Gračac). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz IVP Zadar i VP Gračac. Vatrogasna intervencija je završila 26. ožujka u 15:55 sati.
 
Dana 26. ožujka u 10:30 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Rudopolje Bruvanjsko. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz IVP Zadar i VP Gračac. Požar je ugašen u 13:40 sati.
 
Šibensko – kninska županija
Dana 26. ožujka u 12:17 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Čavoglave zaseok Rašići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 te ukupno 20 vatrogasca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i Knin, IVP Šibenik te DVD-a Unešić i Drniš.
Požar je lokaliziran u 18:07 sati, a ugašen je u 06:05 sati.
 
Varaždinska županija
Dana 26. ožujka u 12:46 sati JVP Varaždin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Varaždin (Dravska ulica). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Varaždin i DVD Varaždin.
Požar je lokaliziran u 14:15 sati, a ugašen u 14:51 sati.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 26. ožujka u 13:35 sati JVP Grada Daruvara zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gornja Vrijeska. Požarom je bila zahvaćena šuma na površini od 10,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Grada Daruvara i DVD Đulovac,.
Požar je ugašen u 18:28 sati.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 26. ožujka u 13:35 sati DVD Petrijevci zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Petrijevca uz autocestu. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na dvije lokacije ukupne površine od 5,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Petrijevci.
Požar je ugašen u 14:11 sati.
 
Dana 26. ožujka u 14:39 sati DVD Ivanovac zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Ivanovaca, naselje Korođgrad. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Ivanovac.
Požar je ugašen u 15:50 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 26. ožujka u 14:34 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Šišljavić, Šišljavić 280. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Koritinja i Šišljavić.
Požar je ugašen u 18:20 sati.
 
Ličko-senjska županija
Dana 26. ožujka u 13:21 sati JVP Grada Senja zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Veljun Primorski. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i granje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Grada Senja.
Požar je ugašen u 15:36 sati.
 
Krapinsko-zagorska županija

Dana 26. ožujka u 12:32 sati DVD Konjščina zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jertovec 171 A. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Konjščina.
Požar je ugašen u 13:31 sati.
 
Dana 26. ožujka u 13:00 sati DVD Škarićevo zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Škarićevo. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Škarićevo.
Požar je ugašen u 14:10 sati.
 
Dana 26. ožujka u 14:21 sati DVD Bedekovčina zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kebel. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 70 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD Bedekovčina i Brestovec Orehovički.
Požar je ugašen u 17:53 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 26. ožujka u 14:12 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Petrovina Turopoljska. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, četiri bora i četiri električna stupa na površini od 80 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Velika Gorica te DVD-a Lukavec i Gradići. Požar je ugašen u 17:36 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 26. ožujka u 12:51 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Maksimir, Vidovec 208. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje na površini od 16 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 22 vatrogasca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Vidovec, Šestine, Čučerje, Gračani i Dankovec.
Požar je ugašen 18:13 sati.
 
Dana 26. ožujka u 14:40 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Maksimir, Budeki 14. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na većoj trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 47 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Vidovec, Šestine, Dubrava, Granešinski Novaki, Granešina, Sesvete i Dankovec.
Požar je lokaliziran oko 21:00 sat, a dežurstvo na požarištu od strane JVP Zagreb.
 
Dana 26. ožujka u 15:45 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Sesvete, Kašinska Sopnica 30. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Planina Donja, Planina Gornja i Kučilovina.
Požar je ugašen 19:54 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 26. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).Prema trenutno obrađenim podacima za dan 26. ožujka 2022. godine obavljena je 1 vatrogasna intervencija na kojoj je angažiran 1 vatrogasac s 1 vozilom.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
            Na području Grada Petrinje 1 prijevoz vode.

VOS