DVOC 24. / 25. ožujak 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24. / 25. ožujak 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 73 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 79 vatrogasnih organizacija sa ukupno 248 vatrogasaca i 94 vatrogasnih vozila.
 
Grad Zagreb
Dana 24. ožujka na području Grada Zagreba zabilježen je povećan broj tehničkih intervencija uslijed jakog vjetra koje je zahvatilo navedeno područje. Radilo se o 10 tehničkih intervencija na kojima se vršilo uklanjanje stabala i granja sa prometnica. Na tehničkim intervencijama kumulativno je sudjelovalo 30 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.

Osječko-baranjska županija
Dana 25. ožujka u 02:47 sati DVD Donji Miholjac zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Donji Miholjac. Radilo se o požaru obiteljske kuće te pomoćne prostorije, uslijed čega se požar proširio na krovište stambeno-poslovne zgrade. Izvršena je evakuacija stanara. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je DVD Donji Miholjac sa ukupno devet vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.
Požar je ugašen, a intervencija je u tijeku (vrši se posprema opreme).
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS