DVOC 23. / 24. ožujak 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 23. / 24. ožujak 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 129 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 154 vatrogasne organizacije sa ukupno 560 vatrogasaca i 185 vatrogasnih vozila.
 
Ličko-senjska županija

Dana 23. ožujka u 11:58 sati JVP Plitvička Jezera zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Gornji Vaganac (Plitvička Jezera). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 104 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Plitvička Jezera i DVD Plitvička Jezera.
Požar je ugašen u 16:14 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 23. ožujka u 19:26 sati DVD Dubravice zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Rupe, Laškovica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 4,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Dubravice.
Požar je ugašen u 20:34 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija

Dana 23. ožujka u 17:45 sati DVD Mladost zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu. Uslijed sudara motocikla i osobnog vozila došlo je do požara osobnog vozila te su poginule dvije osobe. Dijete je spašeno iz osobnog vozila je te je sa težim ozljedama prebačeno u KBC Split. Na intervenciji gašenja požara, sanaciji posljedice nesreće i osiguranja sudjelovalo je osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD Mladost.
Intervencija vatrogasaca završila je u 21:00 sati.
 
Brodsko-posavska županija
Dana 23. ožujka u 16:27 sati DVD Okučani zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na cesti D5 kod graničnog prijelaza Stara Gradiška. Uslijed naleta teretnog vozila na kolonu vozila (15 vozila) ozlijeđeno je 19 osoba od kojih su četiri teže ozlijeđene. Sve su ozlijeđene osobe  zbrinute od strane HMS-a. Na intervenciji spašavanja i osiguranja mjesta nesreće sudjelovali su vatrogasci iz DVD Okučani.
 
Varaždinska županija

Dana 23. ožujka u 19:04 sati DVD Ludbreg zaprimio je dojavu o požaru plastenika na području Ludbrega, Ulica Pavleka Miškine 38. Požarom su bili zahvaćeni plastenici (100 m2), vozilo te radni strojevi. Jedan vatrogasac DVD-a Ludbreg zadobio je manju opekotinu ruke na intervenciji te je zbrinut od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD Ludbreg.
Požar je ugašen u 20:12 sati, a intervencija vatrogasaca je završila u 21:07 sati
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS