DVOC 22. / 23. ožujka 2022

 Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 22. / 23. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 22. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 22. ožujka 2022. godine obavljene su 2 vatrogasne intervencije na kojima je angažirano 5 vatrogasaca s 2 vozila.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Na području Grada Petrinje 1 uklanjanje opasnih predmeta s visine i 1 prijevoz vode.
 
Dana 22. ožujka u 12:46 sati DVD Gvozd zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Stipan, Stipan 1. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Gvozd.
Požar je ugašen u 17:00 sati.
 
Dana 22. ožujka u 14:44 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Veliki Šušnjar, Veliki Šušnjar. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinje.
Požar je ugašen u 16:06 sati.
 
Dana 22. ožujka u 18:49 sati DVD "Mladost" Sisak zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Sisak, Capraške poljane 49. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD "Mladost" Sisak.
Požar je ugašen u 19:42 sati.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 22. ožujka u 13:15 sati JVP Opatija zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kućeli, Čonjini. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje u bukovoj  šumi na površini od 2,8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 23 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Opatija te DVD-a Opatija, Kras i Lovran.
Požar je ugašen u 18:20 sati, a dežurstvo na požarištu tijekom noći.
 
Zadarska županija
Dana 22. ožujka u 11:26 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Poličnik. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija te mješovita bjelogorična i crnogorična šuma na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zadar.
Požar je ugašen u 17:05 sati.
 
Dana 22. ožujka u 15:46 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gračac. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, lišće i granje u hrastovoj šumi na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz VP Gračac. Požar je ugašen u 18:28 sati.
 
Šibensko – kninska županija
Požar na planini Svilaja predio Otavica i Buzovi za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 18. ožujka u 11:12 sati i dalje je aktivan na teško pristupačnom terenu, Tijekom dana 22. ožujka na terenu je angažirano 6 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Drniš, DVD-a Ružić te IVP Šibenik. Gašenje je u tijeku.
 
Dana 22. ožujka u 09:48 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Slivno predio Gornji Crljeni. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, smrika i hrast na površini od 198 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 23 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i Šibenik te DVD-a Unešić, Drniš, Zablaće, Šibenik, Perković, Grebaštica i Brodarica-Krapanj.
Požar je ugašen u 14:32 sati.
 
Dana 22. ožujka u 11:14 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ljubač kod vjetroparka. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 16 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Knin. Požar je ugašen u 20:10 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija

Dana 19. ožujka u 15:50 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Donji Vinjani (Imotski). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i šuma, a opožarena površina iznosi oko 40 ha.
Dana 22. ožujka u gašenju požara sudjelovala su ukupno 24 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP-a Podstrana, Split i Imotski, te DVD-a Omiš.
Požar je lokaliziran 22. ožujka u 09:00 sati, a dežurstvo i saniranje rubnih dijelova požarišta tijekom noći obavlja JVP Imotski sa sedam vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.
 
Dio požara na Svilaji koji se 21.03. na području Pribuda i Crivca proširio u Splitsko-dalmatinsku županiju još je uvijek aktivan. Tijekom dana 22. ožujka angažirano je 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Solin, Muć i Dugopolje.
 
Dubrovačko-neretvanska županija

Dana 22. ožujka u 17:00 sati JVP Konavle zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pridvorje, Lovorno polje. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Konavle.
Požar je lokaliziran u 17:50 sati, a ugašen u 19:00 sati.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 22. ožujka u 11:48 sati DVD Petrijevci zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Petrijevci, Republike 64 . Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Petrijevci i Valpovo.
Vatrogasna intervencija završila je u 13:19 sati.
 
Varaždinska županija
Dana 22. ožujka u 11:09 sati JVP Varaždin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Poljana Biškupečka, Ulica Ljudevita Gaja. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 200 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Varaždin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:00 sati.
 
Dana 22. ožujka u 17:37 sati JVP Varaždin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Varaždin, Trg Pavla Štoosa. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Varaždin i DVD Varaždin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:53 sati.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 22. ožujka u 14:44 sati JVP Krapina zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Novi Golubovec. Požarom je zahvaćena šuma na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Krapina i DVD-a Novi Golubovec i Gornja Šemnica.
Požar je ugašen u 16:48 sati.
 
Dana 22. ožujka u 15:29 sati Zagorska JVP zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Sekirevo Selo. Požarom je zahvaćena bjelogorična šuma i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz Zagorske JVP i DVD-a Šagudovec i Gornja Stubica.
Požar je ugašen u 17:30 sati.
 
Zagrebačka županija

Dana 22. ožujka u 13:14 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Velika Gorica, Avenija Pape Ivana Pavla II. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Velika Gorica.
Požar je ugašen u 14:15 sati.
 
Dana 22. ožujka u 14:26 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Velika Gorica, Meridijan 16. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Velika Gorica i DVD Kurilovec.
Požar je ugašen u 15:48 sati.
 
Dana 22. ožujka u 14:51 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Pavučnjak, Ulica Stara Karlovačka 91 (Šervudska šuma). Požarom je bila zahvaćeno lišće, nisko raslinje i bjelogorična šuma na površini od 12 ha.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Samobor, DVD-a Galgovo i Pavučnjak. Požar je ugašen u 18:30 sati.
 
Dana 22. ožujka u 16:44 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Bratine. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno četiri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Bratina.
Požar je ugašen u 17:40 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 22. ožujka u 10:13 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Selište Drežničko, (kod k.br. 83c). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a Drežnik Grad i Rakovica.
Požar je ugašen u 18:47 sati.
 
Dana 22. ožujka u 16:36 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Manjerovići. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Karlovac te DVD-a Rečica Kolodvor i Rečica Matica.
Požar je ugašen u 20:53 sati.

VOS