DVOC 21. / 22. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 21. / 22. ožujka 2022. godine od 07:00 do 11:00 sati

Zadarska županija
Dana 21. ožujka u 17:55 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Vir. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zadar, DVD Privlaka i DVD „Pljusak“ Nin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 22:40 sati.

Šibensko-kninska županija
Požar na planini Svilaja predio Otavica i Buzovi za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 18. ožujka u 11:12 sati, tijekom jutra 21. ožujka proširio se kod Pribuda na područje Splitsko-dalmatinsku županije, dok je dio požara u Šibensko-kninskoj bio ugašen 21.03.u 10:30 sati opožarivši 625 ha trave, niskog raslinja i makije. Promjenom smjera vjetra, požar se oko 15:00 sati sada sa područja Splitsko dalmatinske županije proširio na područje Šibensko-kninske županije. Na terenu je angažirano 8 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Drniš, DVD-a Ružić te IVP Šibenik. Gašenje u tijeku.

Dio požara na Svilaji koji se 21.03. na području Pribuda i Crivca proširio u Splitsko-dalmatinsku županiju još je uvijek aktivan. Tijekom jučerašnjeg dana i noći bilo je angažirano 9 vatrogasaca sa 4 vozila iz DVD-a Solin, Klis, Zagora i Muć.

Dana 21. ožujka u 18:44 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Danilo Kraljice. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 84 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 26 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik, DVD-a Perković, Zablaće, Grebaštica, Šibenik, Brodarica-Krapanj i Bilice.
Požar je ugašen u 00:01 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 19. ožujka u 15:50 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Donji Vinjani (Imotski).
Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i šuma, a opožarena površina iznosi oko 40 ha.

Dana 21. ožujka u gašenju požara sudjelovao je jedan helikopter Mi8-MTV sa uređajem za gašenje, a ukupno tijekom dana i noći u gašenju požara sudjelovalo je 54 vatrogasaca sa 18 vozila iz JVP-a Imotski, Makarska, Podstrana i Split, te DVD-a Imotski, Lovreć, Split, Podgora, Dugi Rat, Omiš, Kučići, Gata, Vranjic i Mladost.
Požar je lokaliziran 22. ožujka u 09:00 sati, a osiguranje saniranje rubnih dijelova požarišta je u tijeku.

Dana 20. ožujka u 16:13 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Balovi kod Primorskog Dolca na teško pristupačnom terenu. 
Tijekom dana 20. ožujka u gašenju su sudjelovali JVP Trogir te DVD-i Kaštela i Kaštel Gomilica. Dana 21. ožujka je dodatno zatraženo angažiranje jednog Air Tractor-a te IVP Split (3 vatrogasca i vozilo). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na procijenjenoj površini od 20 ha.
Požar je ugašen u 14:30 sati.

Dana 21. ožujka u 04:40 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lokvičići, Dolića Draga (Proložac). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma na trenutno procijenjenoj površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su vatrogasci sa imotskog područja.
Požar je ugašen u 17:00 sati.

Dana 21. ožujka u 18:32 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Primorski Dolac (gospodarska zona). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz IVP Split, JVP Trogir i DVD-a Kaštela i Mladost. 
Požar je ugašen u 22:20 sati.

Zagrebačka županija
Dana 21. ožujka u 14:54 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Stupnički Obrež, Stupničkoobreška ulica (kod k.br. 76). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Stupnik.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 16:53 sati.

Dana 21. ožujka u 11:41 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Brebrovac (Jastrebarsko). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 24 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz DVD-a Petrovina, Dragovanjščak, Volavje, Belčići, Jastrebarsko, Sveta Jana i VZG Jastrebarsko.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 16:00 sati.

Dana 21. ožujka u 16:25 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ivanić Grad, Tarno bb. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 36 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devetnaest vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić Grad, DVD-a Posavski Bregi, Deanovec, Trebovec.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:35 sati.

Dana 21. ožujka u 14:48 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kravarsko, Čakanec. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 27 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Velika Gorica, DVD-a Kravarsko, Pokupsko, Mraclin, Velika Buna, Šiljakovina.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:05 sati.

Ličko-senjska županija 
Dana 21. ožujka u 09:51 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lički Osik, Novoselija. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Gospić.
Požar je ugašen u 16:23 sati.

Dana 21. ožujka u 13:29 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Žabica (Gospić). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gospić.
Požar je ugašen u 15:30 sati.

Dana 21. ožujka u 17:21 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Perušić, Mlakva. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Perušić.
Požar je ugašen u 20:07 sati.

Grad Zagreb
Dana 21. ožujka u 13:06 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Planina Gornja (Sesvete). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 33 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, DVD-a Planina Gornja, Kučilovina, Planina Donja, Blaguša i Čučerje.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:19 sati.

Dana 21. ožujka u 13:44 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ulica Svetog Ivana (Sesvete). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Ivanja Reka i Sesvete.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:35 sati.

Varaždinska županija
Dana 21. ožujka u 11:22 sati DVD Ivanec zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jerovec. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 15 ha. na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Ivanec.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 13:09 sati.

Osječko-baranjska županija
Dana 21. ožujka u 19:19 sati DVD Bistrinci zaprimili su dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Bistrinci. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Bistrinci.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:31 sati.

Dana 21. ožujka u 19:48 sati JVP Našice zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Makloševac. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Našice i DVD Vukojevci.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:00 sati.

Međimurska županija
Dana 21. ožujka u 13:00 sati DVD Zasadbreg zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Zasadbreg. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Bistrinci.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:31 sati.

Karlovačka županija
Dana 21. ožujka u 14:31 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Latin. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i trstika na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Ogulin, DVD Oštarije i DVD Plaški.
Požar je ugašen u 17:58 sati.

Dana 21. ožujka u 12:40 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Saborsko, Brdine. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 6,25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Saborsko.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 14:09 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Dana 21. ožujka u 16:11 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Glinska Poljana. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinja.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:41 sati.

Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 21. ožujka 2022. nisu angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS