DVOC 21. / 22. srpnja 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 21./22. srpnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Splitsko-dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na otoku Braču, predio Milna za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 20. srpnja, proglašen je ugašenim 21. srpnja u 06:30 sati.

Osječko-baranjska županija
Dana 20. srpnja u 15:29 sati JVP Osijek zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na predjelu Podravlja u Parku prirode Kopački Rit. Požarom je zahvaćena trava uz nasip na procijenjenoj površini od 40 ha, a dio požarišta se nalazio u minski sumnjivom području. 
Prema dostupnim podacima iz UVI aplikacije, tijekom dana 21. srpnja na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 28 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Osijeka, JPVP Beli Manastir, DVD-a: Osijek Gornji Grad, Osijek Donji Grad i Bilje.
Intervencija vatrogasaca završila je u 17:51 sati.

Dana 21. srpnja u 11:54 sati JPVP Beli Manastir zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Belom Manastiru u blizini Šećeranskog jezera. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, manja stabla, trska i strnište na površini od 150 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JPVP Beli Manastir i DVD Beli Manastir.
Požar je ugašen u 15:00 sati.

Grad Zagreb
Dana 21. srpnja u 06:04 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Predanić 11, Novi Zagreb. Požarom je bio zahvaćen otpad na površini od 200 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, DVD-a: Botinec, Sveta Klara, Kustošija i Blato.
Intervencija vatrogasaca završila je u 19:01 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 21. srpnja 2022. odrađene su tri vatrogasne intervencije prijevoza vode na području Grada Petrinje. Na spomenutim intervencijama angažirana su  tri vatrogasca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Petrinja.

Republika Slovenija
Tijekom dana 21. srpnja na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora u Republici Sloveniji na području Kostanjevice na Krasu angažiran je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 te jedan helikopter Mi8 sa uređajem za gašenje. Pored zračnih snaga angažirani su vatrogasci sa područja Istarske županije sa devet vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila iz slijedećih postrojbi: JVP Pula, Poreč, Umag i Pazin. Vatrogasci su tijekom dana izvršili smjenu snaga te se i dalje nalaze na požarištu.
Požar je aktivan.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS