Pomoć vatrogascima Slovenije

  • Slika /slike/Pomoc Trst.jpg
  • Slika

  • Slika

U pomoć slovenskim kolegama upućeni su istarski vatrogasci. 

22. srpnja 
Svi vatrogasci i vozila vraćaju se u svoje matične postrojbe.

21. srpnja

19:00
Iz Pule je poletio Canadair za Sloveniju u 17:47. Cijeli dan je radio helikopter i on će nakon još 3 bacanja krenuti za RH.
Također u Sloveniji su i dalje 4 vatrogasne autocisterne i 9 vatrogasaca.

10:00
Uz vatrogasne snage iz Istarske županije: JVP Pula, JVP Poreč, JVP Umag i JVP Pazin koje pružaju pomoć u gašenju požara otvorenog prostora u Sloveniji sa deset vatrogasaca, četiri vatrogasne autocisterne te jednim zapovjednim vozilom, upućen je i jedan helikopter MI-8 MTV1 s uređajem za gašenje u 10:11 sati iz Divulja.

20. srpnja
Veliki požar koji danima gori kod uz granicu Italije i Slovenije u Blizini Trsta stvorio je kolaps zbog čega su zatvorene i pojedine prometnice, a ta je regija ostala i bez električne energije.

U pomoć slovenskim kolegama stižu i hrvatski vatrogasci pa je tako danas u popodnevnim satima iz postrojbi Umaga, Poreča, Pule i Pazina upućeno 9 vatrogasaca sa 4 autocisterne i jednim zapovjednim vozilom, a koje predvodi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pazin Serđo Šilić.

„Vatrogastvo ne poznaje granice pa je tako i pomoć kolegama susjednih zemalja neupitna. Danas im šaljemo pomoć u vidu ljudstva i tehnike i nadamo se kako će ova vatrena stihija uskoro biti savladana“, kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac.

 

Pisane vijesti