DVOC 21. / 22. lipanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 21. / 22. lipanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 21.lipnja u 11:55 ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o eksploziji i padu helikoptera na području rijeke Čikole, Pakovo selo – Miljevci. Prema informacijama od strane vojnog dijela OVZ-a, srušio se Mađarski helikopter s posadom od tri člana od MSAP-a koji sudjeluje u obuci vojnih zračnih snaga NATO-a. Tijela dviju osoba su pronađena od strane vatrogasaca, a za trećom se traga. Na intervenciji je sudjelovalo 29 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, IVP Šibenik, JVP Drniš, DVD Drniš kojima je zapovijedao županijski vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.
 
Zagrebačka županija
Dana 21.lipnja tijekom večernjih sati putem aplikacije UVI, zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo navedenu županiju. Radilo se o 12 tehničkih intervencija uklanjanju stabala i grana s prometnica i nogostupa na kojima je ukupno sudjelovalo 57 vatrogasca s 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Sveti Ivan Zelina, Dugo selo, Bobovec, Brckovljani, Blaževdol, Luka, Komin, Lukovo, Dubrava.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 21. lipnja tijekom večernjih sati putem aplikacije UVI, zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo navedenu županiju. Radilo se o 18 tehničkih intervencija uklanjanje stabala i grana s prometnica i nogostupa, te sanacija krova i udara groma, na kojima je sudjelovalo 82 vatrogasca s 21 vatrogasnim vozilom iz Zagorske JVP-a, DVD-a Mala Erpenja, Tuhelj, Dubrovčan-Ravnice, Sloga Plavić, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje, Zabok, Pregrada, Lukavec Klanječki, Veliko Trgovišće, Selno.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS