Na području Čikole srušio se mađarski vojni helikopter

Slika /slike/amblem.jpg

Mađarski vojni helikopter se srušio na obuci na području rijeke Čikole (Šibensko-kninska županija).

23. lipanj
Tijekom dana 22. lipnja pronađeno je tijelo i treće stradale osobe iz helikoptera. Na intervenciji tijekom dana 21. i 22. lipnja ukupno je sudjelovalo 36 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, IVP Šibenik, JVP Drniš, DVD Drniš i županijski vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

22. lipanj
Dana 21. lipnja u 11:55 ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o eksploziji i padu helikoptera na području rijeke Čikole, Pakovo selo – Miljevci. Prema informacijama od strane vojnog dijela OVZ-a, srušio se mađarski helikopter s posadom od tri člana koji sudjeluje u obuci vojnih zračnih snaga NATO-a. Tijela dviju osoba su pronađena od strane vatrogasaca, a za trećom se traga.

Na intervenciji je sudjelovalo 29 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, IVP Šibenik, JVP Drniš, DVD Drniš kojima je zapovijedao županijski vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije. Uz vatrogasce, na intervenciji su sudjelovali i pripadnici policije, HMP-a i HGSS-a.  

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića, pretpostavlja se da je tijelo treće osobe ostalo u samoj olupini helikoptera koja se nalazi na teško pristupačnoj litici. Jutros su na intervenciji angažirani pripadnici JVP Drniš i IVP Šibenik koji nastavljaju s akcijom.

Hrvatska vatrogasna zajednica izražava iskrenu sućut obiteljima članova posade i mađarskom narodu.

Pisane vijesti