DVOC 20. / 21. rujan 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 20. / 21. rujan 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 88 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 76 vatrogasnih organizacija sa ukupno 316 vatrogasaca i 107 vatrogasnih vozila.

Grad Zagreb
Dana 21. rujna u 05:16 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta i osobnog vozila na adresi Novi Zagreb, Spivaki. Radilo se o požaru nadstrešnice 40 m2 i osobnog vozila koje se nalazilo ispod iste. Uslijed požara i isijavanja topline došlo je i do oštećenja fasade stambenog objekta koji se nalazio uz nadstrešnicu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su JVP Zagreb te DVD Odranski Obrež sa ukupno 23 vatrogasca i sedam vatrogasnih vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u 06:52 sati.  

Karlovačka županija
Dana 20. rujna u 12:36 sati ŽVOC Karlovac zaprimio dojavu o požaru plinovoda-plinskih instalacija prilikom izvođenja radova na adresi Karlovac, Pavla Vitezovića. Uslijed požara ozlijeđena je jedna osoba-radnik (opekline) koja je zbrinuta od strane HMS. Tijekom intervencije lakše su ozlijeđena i dva vatrogasaca (opekline). Na intervenciji je sudjelovalo devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Karlovac. 
Intervencija vatrogasaca završila je u 14:17 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS