4. savjetovanje vatrogasaca u Rijeci - najava

Slika /slike/Vijesti/639-najavljujemo-5-11-2021-3-savjetovanje-vatrogasaca-u-rijeci-6490036681.jpg

U suradnji s Građevinskim fakultetom u Rijeci, Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije, pod pokroviteljstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, dana 20. listopada 2023. godine, organizira savjetovanje vatrogasaca na temu "Sigurnost vatrogasaca u operativnom djelovanju".
 

Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije odgovorna je za stručno usavršavanje vatrogasaca na svim razinama njihovog stručnog znanja. Dugoročni razvoj i trajna zadaća Vatrogasne zajednice i njenih članica zacrtan je Strategijom stručnog usavršavanja vatrogasnih kadrova. Njome su određene smjernice razvoja te je utvrđen okvir aktivnosti usmjerenih na stručno usavršavanje vatrogasaca u svrhu razvoja njihovih kompetencija i poboljšanje sigurnosti vatrogasaca u operativnom djelovanju. 

 
Organizacijom seminara, stručnih skupova i savjetovanja na kojima sudjeluju vatrogasci iz gotovo svih županija ali i kolege vatrogasci iz susjednih zemalja, Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije je pokretač šireg nastojanja ka jačanju i razvoju vatrogastva u Republici Hrvatskoj. 
 
S ciljem stvaranja poticajnog okruženja za razvoj kulture znanja i sigurnosti u cjelini, u fokusu ovogodišnjih predavanja je sigurnost vatrogasaca u operativnom djelovanju. Autori radova ovogodišnjeg stručnog usavršavanja priznati su stručnjaci i sudionici brojnih međunarodnih seminara, radionica i kongresa. Osim Hrvatskih autora dolaze i eminentni autori radova iz Australije, Irske, Izraela, Srbije i Švedske. U svojim će radovima prezentirati suvremene trendove, ali i vizije budućeg razvoja vatrogastva te njihova iskustva u obuci i radu vatrogasnih postrojbi. 
 
Ovakve manifestacije tradicionalno okupljaju proizvođače i distributere vatrogasne opreme, predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i ostale institucije koje se u poslovanju bave sigurnosti i zaštitom od požara. Upravo zato je savjetovanje izvrsna prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, za raspravu o trendovima razvoja vatrogastva, a istovremeno je jedan od generatora razvoja vatrogastva i poticatelj izvrsnosti u službi zaštite i spašavanja. 
 
Uvjereni smo da je svakom od nas, neovisno o stupnju obrazovanja ili poziciji na radnom mjestu, potrebno obnavljanje i nadogradnja znanja, usavršavanje u poslu ali i motivacija. Ovo savjetovanje pružit će Vam priliku da na jednom mjestu dobijete sve navedeno.

Prijavnica za savjetovanje se nalazi na poveznici.


Pisane vijesti