DVOC 16. / 17. srpanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 16. / 17. srpanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Šibensko-kninska županija
Požar otvorenog prostora na području Grebaštice za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu dana 13. srpnja ponovno je aktivan. Tijekom dana 16. srpnja na gašenju požara angažirana su tri protupožarna zrakoplova Canadair CL – 415 i tri protupožarna zrakoplova Air Tractor AT – 802 kao i 59 vatrogasaca sa 19 vatrogasnih vozila. Opožarena površina obnovljenog dijela požarišta iznosi oko 7 ha. Uslijed gašenja požara jednom je vatrogascu pozlilo, te je isti medicinski zbrinut.

Tijekom noći na osiguranju i sanaciji požarišta angažirano je 18 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik te DVD Grebaštica i Primošten. 

Dana 16. srpnja u 13:40 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Šibenika, kod centra za gospodarenje otpadom Bikarac. Požarom je zahvaćen deponij smeća koji se proširio na travu i nisko raslinje ukupne površine 3,15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Air Tractor 802 kao i ukupno 36 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i Vodice, te DVD-a: Vodice, Skradin, Perković, Bilice, Unešić, Pirovac, Zaton i Zablaće te Županijski vatrogasni zapovjednik. 
Požar je lokaliziran u 20:42 sati, a tijekom noći vršeno je osiguranje i sanacija požarišta od strane JVP Šibenik.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS