DVOC 14./15. ožujka 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan 14. / 15. ožujak 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Dana 14. ožujka u 13:56 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod mjesta Gora. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinja.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:50 sati.

Dana 14. ožujka u 12:55 sati JVP Sisak zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Capraških Poljana, predio Crnac. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 9 ha. Požar se uslijed vjetra ubrzano širio te je prijetila opasnost objektima koji se nalaze u blizini. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje požara. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Sisak i DVD „Mladost“ Sisak.
Požar je ugašen u 13:50 sati.

Karlovačka županija
Dana 14. ožujka u 10:55 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Gornje Visočke. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Slunj.
Požar je ugašen u 12:24 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 14. ožujka u 12:03 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u mjestu Primošten Burnji, Jagleš brdo. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 22 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik, DVD-a: Grebaštica, Šibenik, Brodarica-Krapanj, Rogoznica, Primošten i Zablaće.
Požar je ugašen u 14:50 sati.

Međimurska županija
Dana 14. ožujka u 11:00 sati DVD Mursko Središće zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Murskom Središću (kod skele na rijeci Muri). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i trska na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Mursko Središće.
Požar je ugašen u 11:40 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS