DVOC 13. / 14. prosinac 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 13. / 14. prosinac 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 133 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 147 vatrogasnih organizacija sa ukupno 418 vatrogasaca i 154 vatrogasnih vozila.
 
Zagrebačka županija
Dana 13. prosinca na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom. Bilježimo 42 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 130 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila. Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata te uklanjanje stabala i granja s kolnika.
 
Sisačko-moslavačka županija
Dana 13. prosinca na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom. Bilježimo 14 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila. Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata, postavljanje vreća sa pijeskom te uklanjanje stabala i granja s kolnika.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS