DVOC 12. / 13. prosinac 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 12. / 13. prosinac 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 49 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 65 vatrogasnih organizacija sa ukupno 193 vatrogasaca i 57 vatrogasnih vozila.
 
Zagrebačka županija
Dana 12. prosinca u 14:12 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o mirisu nadražujuće tvari u hodniku Srednje ekonomske škole Samobor (na adresi Andrije Hebranga 26) prilikom čega su tri učenice zadobile osip i iritaciju dišnih puteva te su zbrinute od strane HMS-a. Vatrogasci su izvršili mjerenje koncentracije nepoznate tvari detektorom plina prilikom čega nisu utvrđene povećane vrijednosti kao ni detekcija same tvari. Na vatrogasnoj intervenciji sudjelovali su vatrogasci iz JVP Samobor sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
Intervencija vatrogasaca završila je u 14:59 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS