DVOC 14. / 15. prosinac 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 14. / 15. prosinac 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježena je 81 vatrogasna intervencija na kojima je sudjelovalo 88 vatrogasnih organizacija sa ukupno 257 vatrogasaca i 93 vatrogasna vozila.
 
Zagrebačka županija
Dana 14. prosinca na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom. Tijekom navedenog razdoblja bilježimo 12 tehničkih intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 30 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad i Velika Gorica te deset DVD-a sa područja županije.
Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata te izgradnju nasipa, spašavanje životinja iz vode i prijevoz osoba veterinarske službe.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS