DVOC 13. / 14. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 13. / 14. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 13. ožujka 2022. nisu angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.

Osječko-baranjska županija
Dana 13. ožujka u 14:26 sati DVD Valpovo zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Valpovu, Učka. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Valpovo.  Požar je ugašen u 15:18 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Dana 13. ožujka u 20:19 sati DVD Glina zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Glini, Kninska ulica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 35 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Glina.  Požar je ugašen u 16:00 sati.

Varaždinska županija
Dana 13. ožujka u 14:04 sati JVP Varaždin zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Tužnom. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su vatrogasci iz DVD Tužno, Vidovec, Nedeljanec i Maruševec.  Požar je ugašen u 16:52 sati.

Krapinsko-zagorska županija
Dana 13. ožujka u 12:18 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pristava. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila  iz DVD Tuhelj. Požar je ugašen u 15:59 sati.

Dana 13. ožujka u 14:48 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Konjščina, Jertovec. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila  iz DVD Konjščina.
Požar je ugašen u 16:12 sati. 


Zagrebačka županija
Dana 13. ožujka u 16:22 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Samoboru, Gradna. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Samobor.
Požar je ugašen u 17:44 sati.

Grad Zagreb
Dana 13. ožujka u 15:57 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Dubravi, Željeznička cesta. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 150 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 25 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Dubrava, Sesvete i Resnik-Zagreb. Požar je ugašen u 18:52 sati.

Karlovačka županija
Dana 13. ožujka u 16:53 sati DVD Slunj zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Donja Visočka. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Slunj. Požar je ugašen u 19:22 sati.

Ličko-senjska županija
Dana 13. ožujka u 12:30 sati DVD Brinje zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Prokika. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Brinje. Požar je ugašen u 13:57 sati.

Zadarska županija
Dana 13. ožujka u 12:59 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Dugopolja. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Srb. Požar je ugašen u 18:17 sati.

Šibensko kninska županija
Dana 13. ožujka u 10:28 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Rupe kod Skradina. Požarom je zahvaćena borova šuma, trava i makija na površini 2,1 ha koja je većim dijelom u području NP Krka. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair kao i 11 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz DVD-a Skradin i Dubravice, IVP Šibenik te djelatnici NP Krka. 
Požar je ugašen u 15:26 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Split zaprimio dana 10. ožujka u 19:26 sati na  lokaciji Jesenice, Staro Selo ugašen je dana 13 ožujka u 19:00 sati. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na površini oko 220 ha. 

Dana 13. ožujka u 13:20 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Muća, Pribude. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Muć. Požar je ugašen u 16:00 sati.

Dana 13. ožujka u 14:15 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Imotskog, Podbablje. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastove šume na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Imotski. Požar je ugašen u 17:00 sati.

Dana 13. ožujka u 14:15 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Bračević-Radunić (Muć). Požarom je zahvaćena borova šuma na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Sinj i DVD-a Muć, i Dugopolje. Požar lokaliziran u 22:00 sata, a tijekom noći radilo se na sanaciji požarišta.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS