DVOC 12. / 13. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 12. / 13. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 12. ožujka 2022. nisu angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – bez angažiranja domicilnih snaga.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 12. ožujka 2022. godine nije bilo vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Nije bilo vatrogasnih aktivnosti.
 
Zagrebačka županija
Dana 12. ožujka u 17:20 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Jablanovcu, Krapinska ulica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zaprešić.
Požar je lokaliziran u 17:38 sati, a ugašen u 17:55 sati.
 
Dana 13. ožujka u 02:30 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru drvene obiteljske kuće na adresi Bobovec Rozganski, odvojak Zagrebačke ulice 7c. U požaru manje obiteljske kuće jedna je ženska osoba zbrinuta od strane HMP zbog opeklina i udisanja dima. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su DVD-a: Marija Magdalena, Bobovec i Dubravica sa ukupno 24 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.
Požar je ugašen u 05:11 sati, a sanacija i dežurstvo i dalje u tijeku od strane DVD Bobovec.
 
Ličko-senjska županija
Dana 12. ožujka u 17:41 sati DVD Brinje zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Brinju, u naselju Prokike. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Brinje. Požar je lokaliziran u 19:00 sati, a ugašen u 19:45 sati.
 
Dana 12. ožujka u 12:35 sati JVP Gospić zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u selu Mogorić. Požarom je bila zahvaćena trava  i nisko raslinje na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Gospić. Požar je ugašen u 16:42 sati.
 
Sisačko-moslavačka županija
Dana 12. ožujka u 20:19 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Petrinji, u naselju Luščani. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinje.
Požar je lokaliziran u 20:45 sati, a ugašen u 20:52 sati.
 
Dana 12. ožujka u 16:15 sati DVD Hrvatska Kostajnica zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u naselju Babina Rijeka. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 80 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Hrvatska Kostajnica.
Požar je lokaliziran u 17:30 sati, a ugašen u 17:50 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 12. ožujka u 15:54 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Dubravi, Dragišića Jurja 1. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb i DVD Granešina.
Požar je ugašen u 18:21 sati.
 
Dana 12. ožujka u 16:06 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Dubravi, Branovečina 38b. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 18 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb te DVD-a: Branovec, Dubrava i Vidovec.
Požar je ugašen u 18:18 sati.
 
Dana 12. ožujka u 14:58 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Dubrava, Gornja ulica 1a. Požarom je bio zahvaćen motocikl u garaži, prilikom čega je jedna osoba (vlasnik) zadobila opekline te je isti zbrinut od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Zagreb sa 13 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u 15:31 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 12. ožujka u 16:14 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Popović Brdo. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 16 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Karlovac. Požar je ugašen u 18:00 sati.
 
Zadarska županija
Dana 12. ožujka u 16:40 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u općini Zemunik Donji. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 70 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz IVP Zadar i DVD Sukošan.
Požar je ugašen u 19:39 sati.
 
Dana 12. ožujka u 14:45 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Viru. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 70 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, ŽVZ te DVD Pljusak i Privlaka.
Požar je ugašen u 23:01sati.
 
Šibensko kninska županija
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dana 11. ožujka u 21:25 sati na području Čiste Velike, ugašen je 12. ožujka u 16:30 sati. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 60 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 12 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Vodice, ŽVZ te DVD-a: Pirovac, Vodice i Zaton.

Dana 12. ožujka u 12:01 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Gradac. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Drniš i DVD Ružić.
Požar je lokaliziran u 15:24, a ugašen u 17:15 sati.

Dana 12. ožujka u 17:27 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Bratiškovci. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz  DVD Skradin i Dubravice.
Požar je ugašen u 19:08 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Split zaprimio dana 10. ožujka u 19:26 sati na  lokaciji Jesenice, Staro Selo lokaliziran je dana 13 ožujka u 07:00 sati. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na površini oko 220 ha. Tijekom dana 12. ožujka u gašenju požara sudjelovao je jedan helikopter MI-8 MTV sa  uređajem za gašenje te oko 40 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz operativnog područja Omiš i Split te IVP Split.
Sanacija i dežurstvo u tijeku.
 
ŽVOC Split zaprimio je dana 12. ožujka u 11:22 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Omiša u naselju Nemira. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 0,25 ha. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni avion Air Tractor te JVP Makarska, DVD Makarska i Brela sa ukupno devet vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.
Požar je ugašen u 16:30 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS