Požari otvorenog prostora u 11 županija

  • Slika /slike/Vijesti/DVD Vatrogasci Slunj_Požar otvorenog prostora-Donja Visočka_2.jpg
  • Slika

Državni vatrogasni operativni centar 193 tijekom vikenda zabilježio je niz požara otvorenog prostora, a gorjelo je i na području NP Krka. Na intervencijama je sudjelovalo oko 150 vatrogasaca, a požarom je bilo zahvaćeno oko 700 ha površine.

U Osječko-baranjskoj županiji jučer je požarom bila zahvaćena trava i nisko raslinje na području Valpova. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Valpovo, a opožareno je 6 ha. 
 
Vatrogasci DVD Glina (Sisačko-moslavačka županija) zaprimili su dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Glini gdje je požarom bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 35 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Glina. 
 
Dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Tužnom zaprimio je JVP Varaždin (Varaždinska županija).  Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su vatrogasci iz DVD Tužno, Vidovec, Nedeljanec i Maruševec. 
 
Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Zabok (Krapinsko-zagorska županija) zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pristava. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila  iz DVD Tuhelj.
ŽVOC Zabok zaprimio je i dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Konjščina, Jertovec. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno sedam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila  iz DVD Konjščina.
 
ŽVOC Zagrebačke županije jučer je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Samoboru, Gradna. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Samobor.
 
Vatrogasni operativni centar (VOC) Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Dubravi, Željeznička cesta. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 150 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 25 vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Dubrava, Sesvete i Resnik-Zagreb.
 
Na području Karlovačke županije na lokaciji Donja Visočka požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz DVD Slunj.
 
Vatrogasci DVD-a Brinje (Ličko-senjska županija) zaprimili su dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Prokika. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Brinje.
 
ŽVOC Zadar (Zadarska županija) zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Dugopolja. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Srb.
 
Požar otvorenog prostora na području NP Krka
Dana 13. ožujka u 10:28 sati ŽVOC Šibenik (Šibensko kninska županija) zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Rupe kod Skradina. Požarom je zahvaćena borova šuma, trava i makija na površini 2,1 ha koja je većim dijelom u području NP Krka. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair kao i 11 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz DVD-a Skradin i Dubravice, IVP Šibenik te djelatnici NP Krka. Požar je ugašen u 15:26 sati.
 
Požar kod Jasenica ugašen, ali vatrogasci primaju nove pozive
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Split zaprimio dana 10. ožujka u 19:26 sati na  lokaciji Jesenice, Staro Selo ugašen je dana 13. ožujka u 19:00 sati. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na površini oko 220 ha. 
 
ŽVOC Split zaprimio je jučer i dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Muća, Pribude. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila iz DVD Muć. Požar je ugašen u 16:00 sati.
Dana 13. ožujka u 14:15 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Imotskog, Podbablje. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastove šume na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je četiri vatrogasca s dva vatrogasna vozila iz JVP Imotski. Požar je ugašen u 17:00 sati.
Dana 13. ožujka u 14:15 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Bračević-Radunić (Muć). Požarom je zahvaćena borova šuma na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz JVP Sinj i DVD-a Muć, i Dugopolje. Požar lokaliziran u 22:00 sata, a tijekom noći radilo se na sanaciji požarišta.

Zbog povećanog broja požara, pozivamo sve građane na dodatan oprez. Ukoliko primijetite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Foto: Vatrogasci Slunja

Pisane vijesti | Požari i intervencije