DVOC 12. / 13. svibanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim   intervencijama za dan 12. / 13. svibanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Grad Zagreb
Dana 12. svibnja u 14:33 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o potrebi zatvaranja i ispumpavanja vode na adresi Zagorska ulica 1, Zagreb (Trešnjevka). Radilo se o puknuću magistralnog vodovoda na kojem je nastalo veliko oštećenje i istjecanje vode u velikim količinama. Po zatvaranju glavnog ventila magistralnog voda, vatrogasne snage preusmjerene su na ispumpavanje vode na području toplane gdje je nakupljena velika količina vode (oko 1500 m3). Na intervenciji zatvaranja i ispumpavanja vode sudjelovali su vatrogasci JVP Grada Zagreba te DVD-a Trešnjevka, Čućerje, Hrašće i Kašina sa ukupno 21 vatrogascem i 11 vatrogasnih vozila.
Intervencija vatrogasaca na lokaciji završena je u 00:14 sati.
 
Požeško-slavonska županija
Dana 12. svibnja oko 17:00 sati uže područje Grada Požege, predio Sajmište zahvatilo je jako kišno nevrijeme praćeno tučom koje je prouzročilo brojno plavljenje objekata na tom području (između rijeka Orljave i Veličanke). Zabilježeno je u JVP Požega oko 60 zahtjeva za ispumpavanje vode iz objekata te su napravljeni izvidi i ispumpavanja na 40 lokacija na kojima su sudjelovali vatrogasci iz JVP Požega i DVD Požega sa ukupno 17 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila.
 
Virovitičko-podravska županija
 Dana 12. svibnja u popodnevnim satima olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom, zahvatilo je područje općine Čačinci te grada Orahovica koje je prouzročilo brojno plavljenje objekata na tom području. Na navedenim lokacijama zabilježene su 23 vatrogasne intervencije ispumpavanja vode te izvidi na kojima su sudjelovala  DVD-a Čačinci i Orahovica te JVP Slatina kao ispomoć u tehnici (vatrogasne pumpe) sa ukupno 52 vatrogasca i 13 vatrogasnih vozila.
 
 
 

VOS