DVOC 13. / 14. svibanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan 13. / 14. svibanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Grad Zagreb
Dana 13. svibnja u 23:54 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Novi Zagreb, Arbanasa Antuna. Radilo se o požaru krovišta dvojnog objekta (kuće) u razbuktaloj fazi površine oko 100 m2. Uslijed požara, jednoj je osobi pozlilo te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su vatrogasci JVP Grada Zagreba te DVD Hrašće sa ukupno 23 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. 
Požar je lokaliziran u 00:24 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 03:43 sati.

Dana 13. svibnja u 23:20 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Medveščak, Jurkovićeva. Radi se o požaru stare napuštene građevine uz navedenu adresu na dvije etaže u sklopu stare vojne bolnice, ukupne površine oko 100 m2. Tijekom noći radilo se na sanaciji međukrovne konstrukcije. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Grada Zagreba sa 13 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. 
Na požarištu je organizirano dežurstvo i sanacija po potrebi od strane vatrogasaca JVP Grada Zagreba sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

Požeško-slavonska županija
Tijekom dana 13. svibnja putem aplikacije UVI, zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedice kišnog nevremena koje je 12. svibnja zahvatilo navedenu županiju. Radilo se o 12 tehničkih intervencija ispumpavanja vode, isušivanju prostorija, čišćenje kolnika te ostalih izvida na kojima je ukupno sudjelovalo 48 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Požega te DVD-a: Toranj, Badljevina i Jaguplije.

Virovitičko-podravska županija
Tijekom dana 13. svibnja putem aplikacije UVI, zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedice kišnog nevremena koje je 12. svibnja zahvatilo navedenu županiju. Radilo se o 7 tehničkih intervencija čišćenja kolnika, sportskih objekata i dječjeg vrtića, čišćenje odvodnih kanala te prijevoza pitke vode. Na navedem tehničkim intervencijama ukupno je sudjelovalo 26 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Slatina i Virovitica kao i DVD-a: Orahovica, Čačinci, Četkovac, Zdenci, i Voćin. 

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS