DVOC 12. / 13. prosinac 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 12. / 13. prosinac 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko – moslavačka županija
Dana 12. prosinca na području županije odrađuju se tehničke intervencija vatrogasaca kao posljedica kišnih oborina i podizanja vodostaja rijeka na području županije. Većim dijelom se radi o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata i bunara te na postavljanje vreća sa pijeskom radi izrade  nasipa  te izvida radi praćenja vodostaja rijeka. Prema podacima dostupnim u UVI aplikaciji, bilježimo 21 odrađenih tehničkih intervencija na kojima je angažirano ukupno (kumulativno) oko 60 vatrogasaca sa 25 vozila.

Dana 12. prosinca u 09:30 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru podrumskog stana na adresi Sisak, Kneza Branimira 5. Stan je bio potpuno u plamenu i uslijed požara jedna osoba je smrtno stradala. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Sisak.
Intervencija vatrogasaca završila je u 11:51 sati.
       
Bjelovarsko – bilogorska županija
Dana 12. prosinca na području županije bilježi se prema podacima dostupnim u UVI aplikaciji, 6 odrađenih tehničkih intervencija sa ukupno (kumulativno) 15 vatrogasca i 5 vatrogasnih vozila.
 
Požeško – slavonska županija

Dana 12. prosinca na području županije bilježi se veći broj odrađenih tehničkih intervencija vatrogasaca kao posljedica obilne kiše koja je zahvatila područje županije. Radi se o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata. Prema podacima dostupnim u UVI aplikaciji, bilježimo 12 odrađenih spomenutih tehničkih intervencija najviše na području Pakraca, Brestovca i Komorice.

VOS