DVOC 09. / 10. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  09. / 10. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 65 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 75 vatrogasnih organizacija sa ukupno 254 vatrogasca i 93 vatrogasna vozila.

Osječko-baranjska županija
Požar na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“ na adresi Osijek, Zapadno predgrađe 21 (Brijest) za koji je JVP Grada Osijeka zaprimila dojavu 04. listopada u 00:41 sati pod nadzorom je gasitelja. Tijekom dana 09. listopada vatrogasci su nastavili sa aktivnostima saniranja požarišta te opsluživanja vatrogasnog robota. U sanaciji požarišta sudjelovali su JVP Grada Osijeka te DVD Osijek Gornji Grad, Retfala Osijek i Donji Grad sa ukupno 12 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila. Tijekom noći vatrogasci su obavljali dežurstvo na požarištu.

Krapinsko-zagorska županija
Dana 9. listopada u 23:26 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na prostoru tvrtke za reciklažni materijal „Eco-Flor“ na adresi Mokrice. Radilo se o požaru reciklirane plastike na otvorenom prostoru. Na intervenciji gašenja požara bila je angažirana JVP Zagorska te DVD Zabok i DVD Oroslavlje sa ukupno 19 vatrogasaca i 11 vatrogasnih vozila.

Požar je lokaliziran u 01:06 sati, a dežurstvo tijekom noći od strane Zagorske JVP.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS