DVOC 01. / 02. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  01. / 02. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 53 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 61 vatrogasnih organizacija sa ukupno 181 vatrogasaca i 70 vatrogasnih vozila.

Dubrovačko-neretvanska županija
Požar otvorenog prostora na području Komina (Ploče) za koji je JVP Ploče zaprimila dojavu 30. rujna, a kojim je zahvaćeno oko 25 ha raslinja pod nadzorom je gasitelja. Tijekom dana 01. listopada u gašenju požara ukupno je sudjelovalo 60 vatrogasaca sa 22 vatrogasna vozila iz IVP Dubrovnik, VZG Ploča, VZG Metkovića, JVP Dubrovačko Primorje i DVD: Opuzen, Slivno, Kula Norinska, i Putnikovići te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 i jedan protupožarni zrakoplov AT 802 A Fire Boss.  
 Tijekom noći vršila se sanacija i dežurstvo od strane IVP Dubrovnik, VZG Metkovića, JVP Dubrovačko Primorje, JVP Ploče i DVD Putnikovići. 

Sisačko-moslavačka županija
Dana 02. listopada u 06:59 sati JVP Sisak zaprimo je dojavu o požaru restorana na adresi Sisak, Ulica Marijana Cvetkovića. Radilo se o požaru plinske boce u kuhinji restorana. Jedna osoba je ozlijeđena (opekline po rukama) i zbrinuta od strane HMS-e. U gašenju požara sudjelovala je JVP Sisak sa pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.
Požar je lokaliziran u 07:10 sati, a intervencija vatrogasaca je završila u 07:43 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS