Donacija Vatrogasne zajednice Tirol

  • Slika /slike/1701756459201.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U vatrogasnoj školi države Tirol u Telfsu  (Austrija-savezna država Tirol) 4. prosinca održana je svečana primopredaja 2 vatrogasna vozila od strane Tirola Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije.

Primopredaji su nazočili Astrid Mair, ministrica Savezne države Tirol zadužena za sigurnost, posloprimateljice, generacije, civilnu zaštitu i zaštitu od katastrofa, Jakob Unterladstätter, zapovjednik Vatrogasne zajednice Tirol,  Georg Waldhart,  načelnik vatrogasne škole Tirol, predsjednik Predsjedništva HVZ Ante Sanader, načelnik  Sektora za vatrogastvo HVZ Mario Starčević, županijski vatrogasni zapovjednik Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec sa suradnicima, te predstavnici općina države Tirol koje su darovala vatrogasna vozila i tehniku.

Na svečanoj primopredaji vatrogasnih vozila ujedno je promoviran novi logo projekta suradnje.

Predsjednik Predsjedništva HVZ  Ante Sanader ovom prilikom je rekao: „Pomoć i potpora hrvatskom vatrogastvu od strane Vlade i Vatrogasne zajednice Tirol, koja traje već niz godina je bez presedana na međunarodnoj razini. Posebno hrvatsko dobrovoljno vatrogastvo, koje se nakon završetka rata 1995. godine suočilo s teškim organizacijskim i vatrogasno-tehničkim problemima, našlo je dugogodišnjeg partnera u Vladi i Vatrogasnoj zajednici Tirola, koja je velikim brojem pošiljaka pomoći, ukupno 240 vatrogasnih vozila, i osposobljavanja hrvatskih vatrogasaca pridonijela, da se ono teško vrijeme moglo prebroditi tako da hrvatsko vatrogastvo danas predstavlja modernu strukturu s učinkovitim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim postrojbama. Uz poštovanje i zahvalnost, spremni smo na daljnju suradnju i proširiti je na sve razine djelovanja vatrogastva na obostranu korist.“

Na primopredaji vatrogasnih vozila dogovoren je posjet Vlade Tirola Hrvatskoj 13. i 14. ožujka 2024. godine.
 
 

Pisane vijesti