DVOC 04. prosinac / 05. prosinac 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 04. / 05. prosinac 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 49 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 53 vatrogasne organizacije sa ukupno 210 vatrogasaca i 70 vatrogasnih vozila.
 
Grad Zagreb
Dana 04. prosinca u 17:20 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru stambenog objekta (kuće) na adresi Zagreb, Samoborska cesta - odvojak (Stenjevec). Požarom je u potpunosti bila zahvaćena prva etaža kuće površine 80 m2 te djelomično potkrovlje površine 80 m2. Uslijed požara jedna osoba je ozlijeđena (zadobila opekline) te je zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:42 sati.
 
Dana 04. prosinca u 07:01 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o odronu otpada na deponiju otpada Jakuševec. Radilo se o odronu oko 400 m2 površine deponija na sjevernoj strani prema Sajmišnoj cesti. Odron je prekrio pogon za preradu otpada, četiri vozila i jedno teretno vozilo. Uslijed navedenog jedna osoba je teže ozlijeđena te je zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji osiguranja mjesta događaja angažirano je 18 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u 11:12 sati.
 
Dana 05. prosinca u 04:34 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru u podzemnoj garaži na adresi Zagreb, Petrovaradinska (Prečko). Radilo se o požaru osobnog automobila u podzemnoj garaži te je došlo do zadimljenja nekoliko etaža podzemne garaže. U požaru nema ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara i sanaciji sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 07:43 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS