Doček ženske mladeži DVD Bedekovčina nakon uspjeha na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi

  • Slika /slike/Vijesti/Bedekovčina doček 5.jpeg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Uz vodeni pozdrav, danas su u Bedekovčini dočekani članice i članovi ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina koji su se vratili s 24. međunarodnog natjecanje vatrogasne mladeži održanog u Italiji.

Hrvatska je imala dva predstavnika u konkurenciji muške mladeži, a to su DVD Ostrna i DVD Ribnica, dok je našu zemlju u ženskoj mladeži opet predstavljala ženska mladež DVD Bedekovčina, predvođena Željkom Odakom, ujedno i trenerom hrvatske reprezentacije.
Uz stanovnike Bedekovčine, roditelje i prijatelje dočeku su nazočili: predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber i načelnik Općine Darko Ban.

"Djevojke su bila sjajne na natjecanju. Nakon dugih priprema odradile su sjajan nastup i na koncu osvojile izvrsno peto mjesto - istaknuo je Željko Odak kojemu je ovo već šesto sudjelovanje na vatrogasnoj olimpijadi. Dodao je kako se ulaže jako puno u rad djece i mladeži te zahvalio trenerima i voditeljima koji na nesebičan način daruju toj djeci svoje slobodno vrijeme. Uskoro će biti gotova i obnova vatrogasnog doma te će se samim time još poboljšati uvjeti za rad s djecom i mladeži ali i svih onih vatrogasnih djelatnosti koje obavljamo" - zaključio je Željko Odak. 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber prije svega pohvalio je odlično organizirano natjecanje te čestitao svim natjecateljima, a posebno našim ekipama. Danas s ponosom mogu reći da je ovaj rezultat koje su ekipe ostvarile, a posebno ženska ekipa mladeži DVD Bedekovčina dokaz da se treninzi, trud i rad isplate te da Hrvatska ima ekipe koje su nam na ponos. Pozvao je svu djecu i mladež da se u ovo današnje moderno vrijeme priključe svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima te da si tako osiguravamo buduće kadrove koji će nastaviti bogatu tradiciju vatrogastva u Zagorju.

Načelnik Općine Darko Ban nije krio svoje zadovoljstvo i veselje postignutim uspjehom te napomenuo kako će Općina i dalje ulagati sredstva u vatrogasno ali i u sve ono što je dobro i korisno za društveni život lokalne zajednice.

Svoje dojmove s natjecanja podijelile su nam Ema Ocvirek i Jelena Žegrec koje su zajedno uglas istaknule da im je ovo bilo nezaboravno iskustvo. Ovo je kruna i velika nagrada za sve ono što je iza nas, za svaki odrađeni trening i vježbu, i vjerujem da smo zaista s pravom ponosni - rekle su nam djevojke te pozvale djecu i mlade da se uključe u svojim lokalnim zajednicama u dobrovoljna vatrogasna društva gdje će steći lijepa iskustva i nova prijateljstva a jednog dana  značajnije aktivne uloge u zajednici ili svojim vatrogasnim društvima.

Ovaj sjajan rezultat ostvarile su: Ana Martinić, Antonija Gorički, Lorena Škreb, Jana Jurinec, Ema Ocvirek, Jelena Žegrec, Jelena Jurinec, Marija Magdalena Sovec, Natalija Čehulić, rezerve Danica Lugarić i Laura Čehulić te voditelji i treneri Dorotea Petrovečki, Željko Odak koji je ujedno i trener reprezentacije i Dario Bosec, a u logistici i prijevozu pomogli su Ivan Kovač i Ivan Odak.

Dodajmo još kako je DVD Bedekovčina jedno je od najaktivnijih društava u Zagorju. Osvajači su mnogobrojnih pehara i priznanja tijekom svojeg dugogodišnjeg postojanja.
Darko Fiket, tajnik DVD-a Zabok


Pisane vijesti