DVOC 29./30. srpanj 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 29./30. srpanj  2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 129 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 187 vatrogasnih organizacija sa ukupno 665 vatrogasaca i 238 vatrogasnih vozila te 1 protupožarni vlak i 3 protupožarna zrakoplova.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 30. srpnja u 02:34 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Kaštel Sućuraca u blizini željezare (između Ceste pape Ivana Pavla II. i Ceste dr. Franje Tuđmana). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 106 vatrogasaca sa 39 vatrogasnih vozila sa OP Kaštela, OP Split, OP Solin, OP Trogir, OP Omiš i IVP Split-Divulje. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen te je zbrinut od strane HMS. Na intervenciji gašenja požara angažiran je i protupožarni vlak „Robel“.
Intervencija gašenja požara je u tijeku.
 
Dana 27. srpnja u 15:42 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području naselja Dicmo Prisoje. Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i makije na ukupnoj opožarenoj površini od 4 ha. Požar je ugašen.
 
Dana 28. srpnja u 15:00 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Trogira (Pantana). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 7 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 41 vatrogasac sa 15 vatrogasnih vozila iz IVP Split-Divulje, JVP Grada Trogira te DVD-a Okruk, Slatine, Trogir i Kaštela. Požar je ugašen 29. srpnja.
 
Dana 29. srpnja u 00:08 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Rudina. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su JVP Grada Trogira i Splita te DVD-a Kaštela, Mladost, Kaštel Gomilica, Trogir, Slatine i Seget-Vranjic sa 52 vatrogasca i 16 vatrogasnih vozila. Požar je ugašen isti dan u 08:30 sati.
 
Šibensko - kninska županija
Dana 29. srpnja u 12:00 sati  ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru u trgovini mješovite robe. Radilo se o požaru u trgovačkom centru „Delmare“ na adresi Šibenik, Velimira Škorpika 23. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 23 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Vodice, JVP Šibenik, DVD Šibenike te VZ Šibensko-kninske županije. Požar je ugašen u 13:46 sati.
 
 
Zadarska županija
Dana 29. srpnja u 19:03 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru između Ninskih Stanova i Grba. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri protupožarana zrakoplova Air Tractor te 17 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, DVD Zadar, DVD "Pljusak" Nin i Redovna dislokacija Nin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 22:50 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 29. srpnja u 15:34 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Zagreb, Andrije Žaje. Radilo se o požaru 100 m2 prizemnog objekta u kojem se nalazi bravarska radionica. Uslijed požara nitko nije ozlijeđen. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 24 vatrogasca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Zagreba.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 21:10 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS