Zatvoreno 24. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži

  • Slika /slike/Vijesti/IMG_3800.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U talijanskom gradiću Borgo Valsugana u regiji Trentino, 27. srpnja održana je velika ceremonija zatvaranja 24. međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži.

Ovaj najveći i najprestižniji sportsko vatrogasni događaj za mlade vatrogasce organizirala je Međunarodna zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF). Događaj ceremonije zatvaranja organizirao je posebni organizacijski odbor sastavljen od Federacije dobrovoljnih vatrogasnih društava Trentina i Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF).

Svečanost je započela ulaskom na gradski stadion Borgo Valsugana ešalona povijesnih narodnih nošnji i kostima iz regije Trentino, nakon čega je ušlo 768 mladih vatrogasaca sudionika natjecanja i članova njihovih pratećih timova iz 22 nacije, u dobi od 10-16 godina koji su koračali iza zastava svojih država. Kad su se svi poredali na stadionu, održane su impresivne pokazne vježbe talijanskih vatrogasaca u kojima je demonstrirano kakve sve pothvate mogu postići vatrogasci sa spretnim slaganjem vatrogasnih ljestvi.

Uslijedila je podjela nagrada sudionicima natjecanja i na kraju pobjednicima:
  • 1. mjesto - Guggenberg, Austrija
  • 2. mjesto - Gluchow, Poljska
  • 3. mjesto - Piskova Lhota, Češka

Ističemo i naše ekipe koje su u zajedničkom poretku osvojili 11. mjesto za DVD Ostrnu, 16. mjesto za DVD Ribnicu te 19. mjesto za DVD Bedekovčinu koji su ostvarili i 3. mjesto u lager olimpijadi.

"Sva tri naša odjeljenja sudjelovala su u svim aktivnostima kroz cijeli tjedan koje su planirane programom ovog događanja, što je uključivalo dva službena treninga, sudjelovanje u ceremoniji otvaranja, izlete i slično. Naša natjecateljska odjeljenja postigla su prilično dobre rezultate, koji su prema postignutim vremenima vrlo dobra, međutim na žalost nedostajalo je malo sportske sreće da plasmani budu još bolji. Cijela delegacija, odnosno reprezentacija, brojila je više od 55 sudionika. Atmosfera unutar reprezentacije bila je sve dane jako dobra, nije bilo većih povreda. S rezultatima možemo biti zadovoljni, no uz malo sreće mogli su biti još bolji.", kazao je potpredsjednik HVZ-a, potpredsjednik CTIF-a te član međunarodnog voditeljstva natjecanja Nedjeljko Vukalović.

Predsjednik Međunarodnog povjerenstva mladih vatrogasaca CTIF-a Jörn-Hendrik Kuinke podsjetio je kako su sudionici doživjeli tjedan prijateljstva bez granica, a potom je ukrajinskom timu uputio najljepše želje da njihova zemlja što prije pronađe mir.

Ceremonija je privedena kraju spuštanjem službenih zastava i sviranjem službenih himni.
 

Pisane vijesti