Dani kriznog upravljanja

Slika /slike/IMG-20230524-WA0001.jpg

Konferencija se održava u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica od 23. do 28. svibnja

Na Veleučilištu Velika Gorica danas su otvoreni 16. dani kriznog upravljanja, međunarodna znanstveno-stručna konferencija na kojoj je uvodno izlaganje održao potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a pozivno predavanje Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika RH.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković obratio se na otvaranju prisutnima i zahvalio dekanu Ivanu Tothu na organizaciji jednog ovakvog skupa. „Upravljati krizama i resursima je jako zahtjevno u što smo se svi uvjerili u kriznim situacijama kojima smo svjedočili. A ekstrema je puno: od poplava, požara, potresa, pandemije... Sve to smo doživjeli u RH u posljednje vrijeme i tu je ključna brza prilagodba, fleksibilnost i primjenjivost iskustava. I kod poplava koje smo doživjeli prošli tjedan vidjeli smo brzu rekaciju Vlade RH, stožera i aktiviranje svih resursa. Naglasio bih  i važnost lokalne te područne samouprave, ljudi koji tamo žive i rade te donose odluke na nižim razinama, osobito u onom preventivnom dijelu, a što nam može pomoći u upravljanju u kriznim situacijama“.

Na kraju govora pohvalio je rad ministra Božinovića u čijem je mandatu bilo puno kriznih situacija u kojima je bila vidljiva brza prilagodba i rekacija. „Razmjena iskustava je bitna i zato je ova konferencija važna, a ulaganje u obrazovanje daje nam kvalitetu u upravljanju kriznim situacijama“, kazao je zaključno zapovjednik Tucaković.

Konferencija se održava od 23. do 28. svibnja, a tijekom sutrašnjeg dana održat će se okrugli stol na temu „Formalno obrazovanje u vatrogastvu“ koji ima za cilj okupiti stručnjake u području formalnog obrazovanja vatrogastva te identificirati potencijalna rješenja u poboljšanju obrazovnog sustava u korist vatrogastva u RH.
 

Pisane vijesti