Čestitka za Dan državnosti Republike Hrvatske

Slika /slike/Cestitka Dan Drzavnosti 30.5.jpg

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan državnosti!

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj praznik je koji se obilježava 30. svibnja, u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti.

Prisjetimo se danas teškog vremena u kojem je stvorena moderna Republika Hrvatska. U jeku otvorene agresije, hrvatski branitelji, pripadnici Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova, staju u obranu Domovine. Rame uz rame s njima su hrvatski vatrogasci, koji u teškim ratnim uvjetima nastavljaju s obavljanjem humane dužnosti, čineći treći stup obrane od agresije.

Ponosni smo na naše branitelje i vatrogasce koji su nas branili u ratu. Naši vatrogasci su uz druge službe preuzeli ulogu obrane RH u miru od raznih nedaća - požara, poplava, posljedica nevremena, potresa i pandemije. Uloga vatrogasaca tu ne staje. Vatrogasci su temelj svake zajednice u kojoj djeluju te uz sigurnost bitan su segment društvenog i kulturnog života. Stoga, poštovane vatrogaskinje i vatrogasci, nastavimo s obavljanjem naših zadataka, u čast našim prethodnicima i kao zalog budućim generacijama. 

Svim građankama i građanima čestitam Dan državnosti!

Glavni vatrogasni zapovjednik
       Slavko Tucaković

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica