Borba s požarima na priobalju

Slika /slike/Grb Hrvatske vatrogasne zajednice.png

Upućena je izvanredna dislokacija na područje Podinarja, a požar na području Majkova se aktivirao tijekom noći.

Izvanredna dislokacija na područje Podinarja
Požar na području Polače, Podinarje, još uvijek je aktivan. Tijekom jučerašnjeg dana na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik,  IVP Split, JVP Knin, DVD Knin, Kijevo, Ervenik i tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Upućen je zahtjev za izvanrednu dislokaciju vatrogasaca Karlovačke županije koja je noćas u 03:11 sati, sa 31 vatrogascem i 11 vozila upućena na teren. Tijekom noći osigurano je dežurstvo sa 17 vatrogasaca i pet vozila iz IVP Knin, JVP Knin i DVD Knin.
 
Ugašeno nekoliko većih požara
Požar na otvorenom prostoru na brdu Kotor kod Crikvenice za koji je Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Rijeka zaprimio dojavu 9. kolovoza, ugašen je 11. kolovoza u 20:00 sati.
Jučer je također ugašeno nekoliko požara na području Zadarske županije, i to na području Polače, Vrane, Poljica, Stankovaca, a lokaliziran je požar na Ugljanu. Požar koji je na Dugom otoku (brdo Zaglav) aktivan od 8. kolovoza pod nadzorom je gasitelja, a u tijeku je dežurstvo na požarištu od strane SIVP Dugi Otok sa šest vatrogasaca i tri vozila.

I dalje je aktivan požar na području Tulove Grede – Lovinac koji su tijekom jučerašnjeg dana nadzirali vatrogasci DVD-a Lovinac.
Ugašen je i požar na području otoka Hvara u predjelu Vrbanj – Dol, kao i požar na području Imotskog, Medov Dolac. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Imotski , DVD Lovreč kao i protupožarni zrakoplov Air Tractor.
 
Aktivan požar na području Majkova
Tijekom noći se proširio požar na području Majkova, brdo Nepravić. Jutros su uz lokalne snage upućene i dodatne vatrogasne snage iz županije i IVP Dubrovnik te su ponovno angažirane i zračne snage.
- Puhala je jaka bura i ponovno se proširio požar. Jako je velika fronta požara i sve su vatrogasne snage na terenu. Ukoliko vatra dođe bliže planiramo obranu kuća - rekao je zapovjednik JVP Dubrovačko primorje Ivo Franušić.

VOS | VOS