Jako jugo izazvalo probleme u nekoliko županija

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/24955798_10155886483409844_7872285082045493257_o.jpg

Jučerašnji dan će biti zapamćen po iznimno visokim temperaturama za ovaj dio godine, ali i po jakom vjetru koje je izazvalo probleme u nekoliko županija. U Fužinama je jedna osoba smrtno stradala u nevremenu. Djelatnici DHMZ-a i za danas najavljuju jak vjetar s olujnim udarima, pogotovo u unutrašnjosti.

Posebno teška situacija je jučer bila na području Primorsko-goranske županije.  Uslijed olujnog juga došlo je do rušenja stabala i šteta na krovovima kuća na području Fužina, Delnica, Crni Lug i Gerovo. Pri pokušaju sanacije krova na kući u Fužinama, jedna osoba je smrtno stradala.  Zbog srušenih stabala za promet je bila zatvorena cesta od Delnica prema Crnom Lugu i Čabru, a autocesta Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica je otvorena samo za osobna vozila. Sve raspoložive vatrogasne snage izašle su na teren kako bi sanirali nastalu štetu. U Fužinama je pod branom jezera Bajer vjetar uništio dio krova nadstrešnice nad pozornicom, a uništen je i jedan ugostiteljski štand smješten neposredno uz igralište. U Delnicama je vjetar na nekoliko objekata srušio crijepove i lim. JVP Opatija je zabilježila nekoliko ispumpavanja vode iz poslovnih i stambenih objekata.

Nevrijeme je pogodilo i Istarsku županiju. Zbog obilne kiše bio je zatvoren granični prijelaz Plovanija prema Sloveniji. Zbog obilne kiše koja je  padale na području Bujštine, pripadnici JVP Umag su ispumpavali desetak podruma. Najviše problema bilo je u naselju Gornji Picudo gdje se sa obližnjih polja izlila voda, zbog čega su djelatnici Vodoprivrede gradili nasip.  

Zbog jakog jugozapadnog vjetra na području grada Zagreba JVP Zagreb imao je dvadesetak intervencija uklanjanja stabala i grana drveća te limova s krova. Vatrogasci s područja grada Zaprešića i grada Samobora zabilježili su tehničke intervencije na sanaciji krovišta kao i uklanjanju srušenog drveća i grana.

FOTO JVP Grada Zagreba, Novi list

 

 



Intervencije