Prva sjednica Uredništva časopisa „Vatrogasni vjesnik“

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_0553_-_Copy_1.JPG

U srijedu 12. prosinca 2017 godine u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice održana je 1. sjednica Uredništva časopisa „Vatrogasni vjesnik“.

Na početku sjednice urednica „Vatrogasnog vjesnika“ Nina Francetić je iznijela statističke podatke o zastupljenosti pojedinih rubrika u časopisu te vijesti po županijama pa je tako vidljivo da su najzastupljenije županijske vijesti, informacije o intervencijama te stručni tekstovi. Najviše je objavljeno vijesti iz VZŽ Primorsko-goranske i Međimurske, a najmanje iz VZŽ Zadarske i Šibensko-kninske.

Ocijenjeno je da su najzanimljiviji čitateljima stručni članci i vijesti o intervencijama. Zbog složenosti tekstova, „Vatrogasni vjesnik“ bilježi mali broj analiza intervencija. Stoga je predloženo da Uredništvo animira što veći broj vatrogasnih zapovjednika na pisanje izvještaja i analiza intervencija. Kako bi se budućim suradnicima olakšalo pisanje tekstova, bit će pripremljen naputak o pisanju analiza intervencija za potrebe časopisa. Također je predloženo da se napravi naputak prema kojem bi se radili stručni članci.

Na kraju su iznesene pohvale za izgled i kvalitetu časopisa.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica