Požari u unutrašnjosti, nevrijeme na priobalju

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/požar-tenja-28.10.2018.-osijeknews.hr_-1.jpg

U subotu 27. i nedjelju 28. listopada vatrogasci su u unutrašnjosti zabilježili veći broj intervencija na požarima otvorenog prostora, dok su njihovi kolege na priobalju intervenirali zbog nevremena.

Vatrogasci VZŽ Osječko-baranjske imali su u subotu 27. listopada nekoliko intervencija na požarima otvorenog prostora. U 13:26 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod naselja Budimci u Podgoraču. Požarom je zahvaćeno 10 ha trave, niskog raslinja i visokih borova. U gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Podgorač. Požar je ugašen u 15:00 sati.

 

U 14:52 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u naselju Pisak kod Đakova. Požarom je zahvaćeno 20 ha posječene šume. U gašenju požara sudjelovalo je 60 vatrogasaca sa 8 vatrogasna vozila iz DVD-a Đakovo, Budrovci, Piškorevci, Ivanovci Gorjanski, Novi Perkovci, Celci i Energa Đakovo. Požar je ugašen u 18:45 sati.

 

U 17:21 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Tenji. Požarom je zahvaćeno 15 ha strništa. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa 5 vatrogasnih vozila iz JPVP Osijek, DVD-a Donji Grad i Tenja.Požar je ugašen u 20:25 sati.

 

JVP Zaprešić (Zagrebačka županija) u 20:58 sati zaprima dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Savskoj ulici. Požarom je zahvaćeno 9 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zaprešić.Požar je ugašen u 22:15 sati.

 

Najveće intervencije na požarima otvorenog prostora zabilježeni su u Sisačko-moslavačkoj županiji. Dana 28. listopada u 08:58 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Petrinje, na adresi Stražbenica 23. Požarom je zahvaćeno 64 ha trave i niskog raslinja, a izgorio je i dio krova u napuštenoj i urušenoj kući. U gašenju požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Petrinja. Požar je ugašen u 13:30 sati.

 

U 12:56 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Letovanci. Požarom je zahvaćeno 100 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Mladost. Požar je ugašen u 15:00 sati.

 

JVP Velika Gorica u 11:51 sati zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Vukovine (Zagrebačka županija). Opožareno je 6 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Velika Gorica. Požar je ugašen u 12:39 sati.

 

JVP Grada Požege je u 16:47 zaprimila dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području naselja Krivaj (Požeško-slavonska županija). Požarom je zahvaćeno 15 ha kukuruzišta, šikare, suhe trave, šume, tri bale slame i divlje odlagalište otpada. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Grada Požege i DVD Požega. Požar je ugašen u 20:30 sati.

 

Olujno jugo koje je pogodilo priobalje 28. listopada, izazvalo je niz problema u cestovnom i trajektnom prometu, a vatrogasci su intervenirali zbog poplavljenih objekata i srušenih stabala na prometnicama.

Tijekom noći 28. listopada oko 21:20 sati, radi jakog vjetra i kišnog nevremena koje je zahvatilo područje Delnica (Primorsko-goranska županija), vatrogasci JVP Delnica i DVD Delnica bili su angažirani na 10 intervencija sa ukupno 18 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila, radi ispumpavanja podrumskih i stambenih objekata. Na području otoka Raba, Rijeke i Opatije vatrogasci su imali nekoliko intervencija ispumpavanja podruma, plovila, te uklanjanja stabla sa prometnica.

Dana 28. listopada oko 17:30 sati, radi kišnog nevremena koje je zahvatilo područje Grada Senja (Ličko-senjska županija)  oko 17:30, vatrogasci JVP Senj bili su angažirani na 9 intervencija sa ukupno 18 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila, radi ispumpavanja podrumskih i stambenih objekata, sanacija šahtova i krovišta.

Jako nevrijeme pogodilo je i Splitsko-dalmatinsku županiju. Vatrogasci JVP-a Split su uklonili granu koja se naslanjala na kabel javne rasvjete. DVD Žrnovnica je intervenirala na uklanjanju borova koji su pali na cestu u Sitnom Gornjem. Na požarima drvenih stupova od struje intervenirali su vatrogasci DVD-a Hvar, Kučiće i Makarska.

FOTO: Osijeknews.hr

 

 



Intervencije