Intervencije zbog nevremena

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/jugo_vatrogasci1-291018_1.jpg

 U većini priobalnih županija vatrogasci su zabilježeli povećan broj intervencija uslijed nevremena

31.10.

Istarska županija

Tijekom 30. listopada, zbog jakog vjetra i kišnog nevremena koje je još 29.listopada zahvatilo područje županije (šire područje Pule, Rovinja, Poreča, Umaga, Pazina, Labina i Buzeta), vatrogasci su bili angažirani na 35 intervencija uklanjanja srušenih stabala ili grana, ispumpavanja vode, saniranja fasada, uklanjanje predmeta sa zgrada koji su predstavljali opasnost za ljude i traganja za nestalom osobom. U saniranju posljedica nevremena u ovim intervencijama sudjelovalo je kumulativno 86 vatrogasaca sa 40 vozila sa iz navedenih područja županije.

Primorsko-goranska županija

Tijekom dana 30. listopada, zbog jakog vjetra i kišnog nevremena koje je zahvatilo još 29. listopada šire područje Rijeke, Opatije, Jelenja, Krka i Klane vatrogasci su bili angažirani na 15 intervencija uklanjanja srušenih stabala ili grana većinom sa prometnica te ispumpavanja vode, saniranja fasada i uklanjanje predmeta sa zgrada koji su predstavljali opasnost za ljude. U ovim intervencijama sudjelovalo je kumulativno 17 42 vatrogasca sa 17 vozila iz navedenih područja županije.

Šibensko-kninska županija

Tijekom dana 30. listopada, zbog jakog vjetra i kišnog nevremena koje je zahvatilo još 29. listopada područje županije, vatrogasci su bili angažirani na 10 intervencija uklanjanja srušenih stabala ili granja većinom sa prometnica kao i ispumpavanja vode te jedno uklanjanje oštećenih dijelova prozora na području Šibenika, Drniša, Rogoznice, Zlarina i Tisnog. Na ovim intervencijama sudjelovalo je kumulativno 32 vatrogasca sa 12 vozila iz navedenih područja županije.

30.10.

 Istarska županija

Tijekom dana 29. listopada, zbog jakog vjetra i kišnog nevremena koje je zahvatilo područje županije, vatrogasci su bili angažirani na 90-ak intervencija ispumpavanja podrumskih i stambenih objekata, uklanjanja prepreka u prometu i sanacije krovova.

Primorsko-goranska županija

Tijekom dana 29. listopada, zbog jakog vjetra i kišnog nevremena koje je zahvatilo područje Rijeke Opatije, Crikvenice, Malog Lošinja, Krka i Raba, vatrogasci su bili angažirani na većem broju intervencija ispumpavanja podrumskih i stambenih objekata i uklanjanja prepreka u prometu.

Zadarska županija

Tijekom dana 29. listopada, zbog jakog vjetra i kišnog nevremena koje je zahvatilo područje županije, vatrogasci su bili angažirani na 80-ak intervencija ispumpavanja podrumskih i stambenih objekata i uklanjanja prepreka u prometu.

Šibensko-kninska županija

Tijekom dana 29. listopada, zbog jakog vjetra i kišnog nevremena koje je zahvatilo područje županije, vatrogasci su bili angažirani na 35 intervencija ispumpavanja podrumskih i stambenih objekata, uklanjanja prepreka u prometu i požara drvenih stupova električne mreže.

Splitsko-dalmatinska županija

Tijekom dana 29. listopada, zbog jakog vjetra i kišnog nevremena koje je zahvatilo područje županije, vatrogasci su bili angažirani na 15-ak intervencija ispumpavanja podrumskih i stambenih objekata i uklanjanja prepreka u prometu.

Foto: Danijel Bartolić / CROPIX



Hrvatska Vatrogasna Zajednica