Održana 10. sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_20181022_170917.jpg

U ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine održana je 10. sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice u Tučepima

U ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine održana je 10. sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice u Tučepima, na kojoj izdvajamo najvažnije zaključke:

Pravilnici, planovi i izvješća

Usvojeni su prijedlozi:
• Godišnjeg plana rada Hrvatske vatrogasne zajednice za 2019. godinu
• Pravilnika o informacijskom sustavu HVZ
• Programa osposobljavanja HVZ za 2019. godinu

Usvojeno je:
• Izvješće s XIII. državnog natjecanja vatrogasne mladeži RH

Stanje i daljnje aktivnosti u svezi implementacije projekta eHVZ

U okviru EU-projekta Hrvatske vatrogasne zajednice „Jačanje znanja i vještina pripadnika vatrogasnih organizacija u RH, akronim eHVZ“, čiji je cilj povećanje informatičke pismenosti pripadnika vatrogasnih organizacija i osposobljavanje za korištenje informatičkih aplikacija HVZ, edukacije je do sada pohađalo tijekom 2018. godine 1.362 polaznika (875 vatrogasaca, od čega je bilo 312 profesionalnih i 563 dobrovoljnih vatrogasaca), s tim da je završen ciklus edukacija za 2018. godinu u 8 vatrogasnih zajednica županija, a u ostalima će se po planu završiti do kraja 2018. godine.
U tu svrhu vatrogasnim zajednicama županija date su na raspolaganje 3 informatičke radionice s po 25 laptopa. Svim vatrogasnim zajednicama županija/Grada Zagreba podijeljena su ovom prigodom dodatno po 2 laptopa, koja će se dodijeliti županijskim vatrogasnim operaterima i njihvim zamjenicima u svrhu implementacije EU-projekta eHVZ.


Osnivanje Povjerenstva za opasne tvari

Zbog iskazane potrebe razvoja segmenta sustava „Upravljanje vatrogasnim intervencijama – Interaktivna baza opasnih tvari“ i potrebe izrade baze podataka opasnih tvari na hrvatskom jeziku osniva se Povjerenstvo za opasne tvari OTS-a, čije prijedloge članova trebaju dati koordinacije Hrvatske vatrogasne zajednice (po mogućnosti da članovi budu kemičari i ujedno vatrogasni zapovjednici).

Mario Starčević



Hrvatska Vatrogasna Zajednica