Pad vojnog helikoptera

Slika /arhiva/multimedia/iz-morh-a-porucili-i-dalje-traje-intenzivna-potraga-za-nestalim-clanom-posade-helikoptera-b45f1ab52bff7c8d23014ad0820fa49b_view_article_new.jpg

Dojava o padu vojnog helikoptera u more, u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće, na području Šibenika zaprimljena je 27. siječnja u 11:07.

U padu i potonuću vojnog helikoptera HRZ-a Kiowa Warrior smrtno je stradao jedan pilot helikoptera, a za drugim pilotom se tijekom cijelog jučerašnjeg dana tragalo. Na intervenciji su, uz angažirane djelatnike MORH-a, MUP-a, HMP-a i Lučke kapetanije Šibenik, angažirani i JVP Šibenik te DVD Zablaće sa ukupno 13 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila, kao i ECO brod iz VZ Šibensko-kninske županije i vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

Vatrogasci su povučeni sa terena jučer u 16:05 sati, a danas su ponovno angažirani od 07:00 sati. Oko 8 sati i 10 minuta pronađena je olupina helikoptera kao i tijelo natporučnika Tomislava Baturina.

Hrvatska vatrogasna zajednica izražava najdublju sućut obiteljima tragično poginulog bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturine.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica