VOS 28./29. siječnja

Šibensko-kninska županija

Dana 27. siječnja u 11:07 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o padu vojnog helikoptera u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće, na području Šibenika. U padu i potonuću vojnog helikoptera HRZ-a Kiowa Warrior smrtno je stradao jedan pilot helikoptera, a za drugim pilotom se i dalje traga.

Dana 28. siječnja u 08:05 sati, kao osiguranje helikopteru koji je u potrazi za nestalim pilotom, upućen je DIP Šibenik s 2 vatrogasca i 1 vatrogasnim vozilom. U 08:10 sati pronađena olupina helikoptera i tijelo drugog pilota. Na intervenciji angažiran i ECO brod iz VZ Šibensko-kninske županije s posadom i vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

DIP Šibenik u 11:00 uputio se prema bazi.  

 

Sisačko-moslavačka županija

       Dana 28. siječnja u 17:20 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru stana u Sisku, Obala Ruđera Boškovića. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 6 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Grada Siska. Tijekom intervencije jedna se je osoba, vlasnik stana, nagutala dima te je zbrinuta od strane HMP.

Požar je ugašen u 18:05.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS