VOS 27./28. siječnja

Zagrebačka županija

Dana 27. siječnja u 09:34 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o eksploziji kotlovnice na adresi Ivanić-Grad, Širinečka ulica. Požarom je bila zahvaćena kotlovnica veličine 60m2 u garaži u kojoj se nalazilo ulje za loženje, a vatra se nije proširila na druge objekte. Za vrijeme gašenja požara jedan vatrogasac je lakše ozlijedio nogu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 11 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz VP Ivanić-Grad. 

Požar je ugašen u 12:00 sati.

 

Šibensko-kninska županija

Dana 27. siječnja u 11:07 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o padu vojnog helikoptera u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće, na području Šibenika. U padu i potonuću vojnog helikoptera HRZ-a Kiowa Warrior smrtno je stradao jedan pilot helikoptera, a za drugim pilotom se i dalje traga. Na intervenciji su uz angažirane djelatnike MORH-a, MUP-a, HMP-a i Lučke kapetanije Šibenik, angažirana je JVP Šibenik i DVD Zablaće sa ukupno 13 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila, te ECO brod iz VZ Šibensko-kninske županije i vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

Vatrogasci su povučeni sa terena u 16:05 sati, a ponovo će biti angažirani 28.01 u 07:00 sati. 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS