Šetnja kroz Crnu šumu u Kaštelima

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_1956.JPG

U petak 8. srpnja u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću otvorena je izložba fotografija autora Damira Hoyke pod nazivom CRNA ŠUMA, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Muzeja grada Kaštela.

Otvaranju izložbe prisustvovali su predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, zamjenik gradonačelnika Grada Kaštela Mili Novak, pročelnica za društvene djelatnosti i opće poslove Sandra Zokić, ravnatelj Muzeja grada Kaštela Ivan Šuta, zapovjednik VZG Kaštela Milivoj Taslak, pročelnik VZ SDŽ Tihomir Zec, brojni vatrogasci iz DVD-a Kaštel Gomilice, Kaštela, Mladost Kaštel Sućurca, Solina, Žrnovnice, Žiškovca, JVP-a grada Splita te velik broj građana.

Sve okupljene je na početku otvaranja pozdravio ravnatelj Šuta i rekao da mu je iznimna čast ugostiti jedan ovakav društveno koristan projekt. Urednica Vatrogasnog vjesnika Nina Francetić objasnila je kako je nastao u suradnji HVZ-a i Damira Hoyke nakon što je autor vidio razorne posljedice požara na Pelješcu. - Izložba je ujedno i zahvala svim hrvatskim vatrogascima na svemu što svakodnevno čine za građane, često izlažući i vlastiti život - rekla je urednica Francetić i nadodala da je cijeli projekt financiran sredstvima EU projekta Holistic.
Vedran Runjić, voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva, opisao je put koji je izložba do sada prošla i pozvao građane da aktivno sudjeluju u sprečavanju nastanka novih crnih šuma.

Zamjenik Gradonačelnika Mili Novak Grada Kaštela se zahvalio svim vatrogascima Kaštela na njihovom trudu i radu i zaželio im da imaju što manje posla u narednom periodu.

"Projekt CRNA ŠUMA uvelike pomaže na promociji vatrogasne djelatnosti", rekao je predsjednik HVZ-a Ante Sanader. Ujedno je napomenuo kako izložba u sebi sadržava, osim edukativnog i umjetničkog, ujedno i ekološki aspekt jer upozorava na to kako izgleda šuma koja je desetljećima nastajala nakon  vatrene stihije. Posebno je pozdravio sve prisutne vatrogasce, zaželio im uspješnu sezonu sa što manje požara i službeno otvorio izložbu.

Posjetitelji će izložbu moći vidjeti do 25. srpnja.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica