Požar kod Miljevaca

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/imgvatrogasci2.jpg

Uz požar na Miljevačkom platou u Šibensko-kninskoj županiji, jučer je izbio veći požar objekta u Cerni (Vukovarsko-srijemska županija)

   Šibensko-kninska županija            

Na prostoru između Bogatića i Karalića kod Širitovaca (Miljevci) u ponedjeljak oko 19:45 izbio je požar otvorenog prostora. Po dojavi su na teren upućene lokalne vatrogasne snage. Zbog udaljenosti od ceste, teškog terena i noći bilo je otežano gašenje. Djelovali su isključivo vatrogasci sa naprtnjačama i leđnim pumpama.  Ujutro 5. srpnja angažirana su 2 zrakoplova canadair i 1 airtractor. Požar je stavljen pod kontrolu, međutim zbog promjene smjera vjetra u jako jugo dolazi do ponovne aktivacije i odmicanja požara od ceste. Zbog novonastale situacije zatraženo je dodatno angažiranje zraćnih snaga, tj. 2 canadaira i potom 2 airtractora. Zrakoplovi su uzimali vodu kod Visovca. U gašenju požara sudjelovalo je oko 50 vatrogasaca sa 14 vozila iz JVP i DVD Drniš te DVD-a Promina, Sveti Juraj Kistanje, Dubravice, Ružić, Biskupija i Knin. Požar je u popodnevnim satima stavljen pod nadzor vatrogasaca, a tijekom noći i u jutro 6. srpnja  na dežurstvu na požarištu angažirani su vatrogasci JVP-a Drniš

-Inače područje Miljevačke ploče prema statistikama je najugroženije područje u Hrvatskoj po broju požara otvorenog prostora i opožarenoj površini. Radi se o ravnom prostoru na kojem nema prirodnih orijentira, prilaznih putova, čak niti suhozida koji bi bili prepreka širenju požara. Zbog udaljenosti od puta oslanjamo se na pješake sa naprtnjačama i suradnju sa zračnim snagama- rekao nam je zapovjednik JVP Drniš Ivan Bilić

Vukovarsko-srijemska županija

Vatrogasci DVD-a Cerna su 5. srpnja iza 18:00 sati izašli na gašenje požara krovišta napuštenog skladišta na željezničkoj postaji u Cerni. Požar je zahvatio krovište objekta. U dijelu skladišta su se nalazili pesticidi, zbog čega je obaviješten sanitarni inspektor.  Požar je ugašen u 20:00. Na intervenciji jue sudjelovalo 12 vatrogasaca sa jednim vozilom.

Dubrovačko-neretvanska županija

 Vatrogasci DVD-a Blato i dalje obilaze požarište kod deponija na području Karbun na Korčuli, gdje je izbio požar 3. srpnja. Povremeno se i dalje javlja dim iz opožarenog deponija, dok je ostatak požarišta potpuno ugašen.

Foto: Šibenik.in

Info: VOS,

 



Intervencije