23. Kamp vatrogasne mladeži u Fažani - izvrsna oaza učenja i odmora

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_7189.JPG

1.500 članova mladeži boravit će ovog ljeta u Fažani

U ponedjeljak 18. lipnja s radom je započeo 23. Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani. Tijekom ove godine program rada Kampa vatrogasne mladeži realizirat će se u 11 smjena po 7 dana od 18. lipnja do 3. rujna 2018. godine. U 11 smjena u Kampu će boraviti oko 1.500 članova vatrogasne mladeži i njihovih voditelja iz vatrogasnih zajednica hrvatskih županija i Grada Zagreba te mladež iz drugih zemalja. U prvoj smjeni boravila su 94 člana vatrogasne mladeži.

Zapovjednica II. smjene Renata Topolovec (predsjednica Savjeta vatrogasne mladeži Primorsko –goranske županije), ističe da svakog jutra poslije sastanka voditeljstva kampa i doručka djece, slijedi program obuke i osposobljavanja te vježbe vatrogasne olimpijade i sportske igre. Dio tog programa odvija se i poslije podne, a uvečer se organizira zabavni program. Ovoj smjeni sa 61 članom vatrogasne mladeži na raspolaganju je i novi sportski teren za košarku i mali nogomet uz postojeće igralište za odbojku, dok se na drugoj strani kampa i dalje nalazi vatrogasna oprema za vježbe mladeži.

Saša Kovačević, predsjednica Prostovoljnog gasilskog društva Šinkov Turn (općina Vodice, Slovenija) – Prvi put boravimo u ovom lijepom kampu gdje se odvija zanimljiv program za mlade. Danas smo posjetili Aquarium Pula koji se nalazi na interesantnoj lokaciji i na veoma zanimljiv način prikazuje ljepote i raznolikosti podmorskog života.

Milica (Mimi) Čajić, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba – U ovom kampu uvijek je lijepo boraviti, a iz naše Vatrogasne zajednice ima nas dvadesetak. Svi su veoma zadovoljni s programom, i sa hranom također.

Kristijan Kerošević, DVD Granešina – Kamp mi se sviđa i zadovoljan sam u svakom pogledu. Tu nam je prilika i da se pripremamo, da vježbamo za ovogodišnje državno natjecanje u Zadru.

Sara Lucija Perić, DVD Granešina – Četvrti dan sam ovdje i sasvim sam zadovoljna. U mladeži sam četiri godine i sviđa mi se vatrogastvo. Tu je društvo odlično, hrana je za 10 i ništa ne bih mijenjala.

Sanja Šamet, voditeljica grupe mladeži Vatrogasna zajednica Grada Zagreba – Svaka godina u Fažani novo je iskustvo, upoznaju se nova društva, stječu poznanstva i prijateljstva. Za mladež je kamp u Fažani izvrsna oaza učenja i odmora, a djeca su zaista dobra. Nema tu nikakvih problema i svi se jako zadovoljni boravkom.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica