Posjet Vatrogasne zajednice Baden-Württemberga

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_5331.JPG

U Zagrebu je boravilo izaslanstvo Vatrogasne zajednice Baden-Württemberga

Dana 1. travnja 2019. godine u Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice i kod Glavnog vatrogasnog zapovjednika u Zagrebu boravilo je izaslanstvo Vatrogasne zajednice Baden-Württemberga u sastavu Gerhard Lai, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Baden-Württemberga i Gerd Zimmerman, novi tajnik Vatrogasne zajednice Baden-Württemberga, te je raspravljeno nekoliko tema od zajedničkog interesa:

Informatičke aplikacije Hrvatske vatrogasne zajednice

Hrvatska vatrogasna zajednica prezentirala je svoje vatrogasne ICT aplikacije, te je zaključeno, da izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice prezentira hrvatski sustav i aplikativna rješenja najvišim tijelima Vatrogasne zajednice Baden-Württemberga.

Osposobljavanje vatrogasca

Pokreće se inicijativa da se intenzivira suradnja u području usavršavanja vatrogasaca. Na prijedlog Glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića moguće je organizirati nekoliko edukacija njemačkih vatrogasaca za gašenje požara raslinja i desant vatrogasaca.

Suradnja

Vatrogasna zajednica Baden-Württemberga izrazila je spremnost da se nastavi dosadašnja suradnja u svim područjima, uz poticanje direktnih susreta i prijateljstava između vatrogasnih organizacija.

Mario Starčević



Hrvatska Vatrogasna Zajednica