2. Croatia Rescue Challenge u Karlovcu

  • Slika /slike/20240608_100733.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Na igralištu kod Sokolskog doma u Karlovcu u tijeku je međunarodno vatrogasno natjecanje 2. Croatia Rescue Challenge. Radi se o natjecanju spašavanja unesrećenih iz prometnih nesreća na kojem ove godine sudjeluju 32 ekipe, a uz vatrogasce iz Hrvatske, natječu se austrijski i češki te vatrogasci iz Bosne i Hercegovine.

Natjecanje je svečano otvorio potpredsjednik Vlade RH ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je pohvalio i zahvalio karlovačkim vatrogascima.
-Ponosni smo na činjenicu da su karlovački vatrogasci uložili napore kako bi organizirali ovo natjecanje pod okriljem Svjetske spasilačke organizacije danas ovdje u Karlovcu i kako je njihovim naporom Hrvatska postala članica te Svjetske spasilačke organizacije, koja okuplja zemlje i vatrogasce diljem svijeta. Ove godine će nas vatrogasci iz Karlovca predstavljati na svjetskom prvenstvu u Portugalu tako da je ovo na neki način i priprema za odlazak u Portugal. Ukoliko postignu dobar rezultat, u što ne sumnjamo, nadamo se da će Karlovac biti u mogućnosti 2028. godine, uz pomoć svih institucija koje ovdje danas predstavljamo, organizirati i svjetsko prvenstvo Svjetske spasilačke organizacije, poručio je Božinović

Na otvorenju je okupljene pozdravio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.
- Hrvatska vatrogasna zajednica za ovo natjecanje će pokriti troškove u iznosu od 12 tisuća eura, popratit ćemo naš tim u Portugalu sa 14 tisuća eura. Osigurali smo sve uvjete kako bi i ovakva natjecanja koja nisu samo natjecanja nego su to i osposobljavanja i nadogradnja svega onoga što vatrogasci rade na terenu mogla organizirati, poručio je Tucaković. 

Županica Martina Furdek Hajdin prije svog obraćanja je pozvala okupljene da jednim pljeskom pozdrave Denisa Buturajca, koji je izašao iz bolnice i došao se kod Sokolskog doma pozdraviti s kolegama.
-Hvala vam na svemu što činite, spašavate nas u požarima, elementarnim nepogodama, ali i u prometnim nesrećama. Imamo prekrasnu županiju koja se nalazi u srcu Hrvatske i mnogi putevi prolaze kroz nju i  dolaze u nju zato jesmo, nažalost, i mjesto na kojem se događaju teške prometne nesreće. Osjećamo se sigurni, osjećamo se čuvani i hvala vam na tome. Zahvaljujem posebno Karlovčanima i Ogulincima na angažmanu i želim im puno uspjeha na natjecanju, istaknula je Furdek Hajdin.

Prigodnim se riječima obratio i gradonačelnik Damir Mandić. 
-Nakon što je prošle godine održano natjecanje bilo je jasno da ćemo se ovdje naći i ove godine. Zahvalio bih svima vama, pogotovo iz Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca koji sudjelujete u organizaciji na svemu ovome što radite. Želim vam uspješno natjecanje i nadam se da nećete imati puno posla kroz svoj redovni posao.

Tijekom današnjeg dana nastupit će 15 ekipa. Natjecanje se nastavlja sutra, a prva ekipa nastupa u 9.30 sati.
Budući da se natjecanje odvija pod okriljem Svjetske spasilačke organizacije prati ga sedam međunarodnih sudaca iz Velike Britanije, Portugala, Irske, Španjolske i Rumunjske.

Pisane vijesti