DVOC 07. / 08. lipnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 07. / 08. lipnja 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 130 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 150 vatrogasnih organizacija sa ukupno 430 vatrogasaca i 175 vatrogasnih vozila.

Vukovarsko-srijemska županija
Tijekom dana 07. lipnja zabilježen je veći broj tehničkih intervencija na području Grada Iloka kao posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju 03. lipnja u popodnevnim satima. Većinom se radilo o saniranjima oštećenih krovišta objekata (crijepova i dimnjaka) te uklanjanju stabala i grana. Ukupno je zabilježeno novih 14 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 40 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Ilok.
 
Zagrebačka županija
Tijekom dana 07. lipnja zabilježen je veći broj tehničkih intervencija na području Grada Jastrebarsko kao posljedica kratkotrajnog nevremena koje je zahvatilo šire područje grada u rano večernjim satima oko 21 sat. Većinom se radilo o prodiranju vode u stambene objekte te uklanjanju stabala i grana. Ukupno je zabilježeno 12 tehničkih intervencija na kojima su bila angažirana DVD-a: Jastrebarsko, Cvetković, Malunje - Hrastje, Gornji Desinec i Gornja Reka sa 18 vatrogasnih vozila.
 
Krapinsko-zagorska županija
Tijekom dana 07. lipnja zabilježen je veći broj tehničkih intervencija na području županije (Hum na Sutli, Druškovec Humski, Pregrada, Prišlin) kao posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju u večernjim satima oko 22 sata. Većinom se radilo o prodiranju vode u stambene objekte, izradi zečjih nasipa, ispumpavanju vode iz objekata te uklanjanju električnog stupa sa kolnika. Ukupno je zabilježeno 13 tehničkih intervencija na kojima je bila angažirana JVP Krapina i Zagorska te DVD-a: Druškovec, Prišlin-Hum, Straža, Klenovec Pregrada i Benkovo sa 78 vatrogasaca i 22 vatrogasna vozila.
 

VOS