Primopredaja opreme DVD-u Lovas

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_8218.JPG

Završena kampanja „Budite i Vi čuvar prirodnih ljepota“ u kojoj je tvrtka Colgate-Palmolive ADRIA d.o.o. donirala vatrogasnu opremu

U Lovasu je 29. svibnja održana primopredaja 15 kompleta osobne zaštitne opreme za požare otvorenog prostora članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovas. Opremu je financirala tvrtka Colgate-Palmolive ADRIA d.o.o. putem kampanje „Budite i Vi čuvar prirodnih ljepota“ u kojoj je, tijekom ljeta 2018. godine, od svake kupnje proizvoda Palmolive donirano 2 kune za zaštitnu vatrogasnu opremu.

Ideja za ovu kampanju je nastala nakon velikih požara u 2017. godini kada je javnost svjedočila nadljudskim naporima vatrogasaca koji su uloženi u spašavanje života i imovine, ali i dotrajaloj opremi koju koriste. Tvrtka Colgate-Palmolive ADRIA d.o.o. ovom je donacijom željela zahvaliti vatrogascima na svemu što rade za sigurnost svojih građana te modernizirati opremljenost vatrogasnih postrojbi.

Primopredaji su nazočili, uz članove DVD-a, i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Jukić, tajnik VZŽ Vukovarsko-srijemske županije Krešo Jelić te načelnica općine Lovas Tanja Cirba.

–Hvala vam na ovoj donaciji opreme u vrijednosti od 10.000,00 eura što je iznos koji će vatrogascima Lovasa biti od velike pomoći, rekla je načelnica Općine prilikom primopredaje te dodala kako je sigurna da je oprema otišla u prave ruke. Zadovoljstvo nije krio ni glavni vatrogasni zapovjednik koji je prilikom primopredaje naglasio kako se nada kako im oprema ipak neće često trebati te vatrogascima DVD-a Lovas, na čelu s predsjednikom Krešimirom Šmaholcom, zaželio što manje intervencija.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica