Spremnost sustava za požarnu sezonu 2019. - poziv na konferenciju za medije

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/HVZ.amblem_1.png

Poziv na konferenciju za medije s temom „Spremnost sustava za požarnu sezonu 2019.“

Zagreb, 28. svibnja 2019.


MEDIJIMA
- svima


PREDMET: Poziv na konferenciju za medije

Pozivamo vas na konferenciju za medije s temom „Spremnost sustava za požarnu sezonu 2019.“ koja će se održati u četvrtak 30. svibnja u 13:00 sati, u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice (Zagreb, Selska cesta 90a).

Tijekom ljeta u priobalnom dijelu RH povećana je opasnost od nastanka šumskih požara stoga je uspostavljen prilagodljiv i moderan sustav vatrogastva sukladno potrebama za brzo reagiranje na događaj. S obzirom da su planirane aktivnosti pojedinih sudionika povezane, Vlada Republike Hrvatske svake godine donosi “Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku”.
Programom su integrirane sve aktivnosti subjekata (ministarstva, javne ustanove, vatrogasne postrojbe, udruge) s ciljem učinkovitijeg djelovanja pri gašenju požara na otvorenom prostoru.

Sudionici konferencije: predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Hrvatskih šuma i Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Konferencija će ujedno biti i prilika za potpisivanje protokola o suradnji između Hrvatske vatrogasne zajednice i Hrvatskih šuma te Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Kontakt osoba: Nina Francetić, nina.francetic@hvz.hr, 091/112-0003.


Slavko Tucaković
glavni vatrogasni zapovjednik RH



Hrvatska Vatrogasna Zajednica