VOS 11. / 12. travnja

Grad Zagreb

Tijekom dana i noći 11./12. travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je 22. ožujka zadesio grad Zagreb, vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 44 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova, fasada i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja. U dojavama se nalazi još 4 intervencije koje će se još trebati odraditi.

Zadarska županija

Požar koji dojavljen 04. travnja u 18:25 sati u ŽVOC Zadar na području Duboki Dol (sa sjeverne strane) i Krupe sa južne strane a koji je zbog vrlo teškog i nepristupačnog terena većinom promatran od strane JVP Gračac te DVD-a Žegar, Jesenice i Obrovac i dalje je aktivan ali samo u manjem dijelu koji se širi prema Erveniku. Područje prema Gračacu i prema Krupi je u potpunosti sanirano. Požar će se do daljnjega nadzirati, a iako je zahvatio veliku površinu (površina nije procijenjena) nema značajniji štetnih utjecaja ni ugroze.

Na požaru koji dojavljen 08. travnja u 08:15 sati u ŽVOC Zadar kod Bruvna na području brda Vodena Glava, proglašen je ugašenim 11.04. u 12:30 sati. Opožareno je oko 200 ha većinom trave i niskog raslinja bez značajnije štete.

Šibensko-kninska županija (granično područje sa BiH)

Dana 10. travnja požar koji se proširio u BiH kod mjesta Uništa prema granici sa RH u graničnom području Kijevo – Glavaš, i tijekom 11. travnja gasio se radi sprječavanja daljnjeg širenja požara na Republiku Hrvatsku i mogućeg ugrožavanja objekata. U gašenju požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Knin te DVD-a Knin i Kijevo te jedan protupožarni zrakoplov Canadair, a akcijom gašenja rukovodio je županijski vatrogasni zapovjednik šibensko-kninske županije. Požar je i na području BiH, te se i dalje nadzire njegovo širenje.

Splitsko-dalmatinska županija

Na požaru koji dojavljen 08. travnja u 06:45 sati u JVP Sinj na području planine Svilaja na predjelu Otišića kod zaseoka Maovice i tijekom 10. travnja nastavljeno je gašenje. Tijekom dana požar je gasilo 13 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz DVD Vrlika i JVP-a Sinj na strani splitsko-dalmatinske županije, a 3 vatrogasca DVD-a Ružić nadziru požarište sa strane šibensko-kninske županije. U gašenju požara sudjelovao je i jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Požarom je zahvaćeno oko 350 do 400 ha većinom trave i niskog raslinja. Požar je iako smanjenim intezitetom i dalje aktivan.

Dana 11. travnja u 07:00 sati, ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na području Ježević – Crvene Grede na planini Dinari (požar koji se već nadgledao) koji se sa područja BiH proširio na područje Republike Hrvatske. Tijekom dana u gašenju požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Vrlika, zbog vrlo teško pristupačnog terena, angažiran je i jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Gori trava i nisko raslinje, a opožarena površina nije procjenjena. Požar je i dalje aktivan.

Dubrovačko – neretvanska županija

Požar koji je dojavljen 05. travnja na Otoku Korčuli poviše mjesta Smokvica, koji je zahvatio oko 200 ha većinom borove šume i koji je bio lokaliziran 09. travnja u 10:00 sati, proglašen je ugašenim 11. travanj u 10:00 sati.

Požar koji je dojavljen 05. travnja na Otoku Korčuli poviše mjesta Smokvica, koji je zahvatio oko 200 ha većinom borove šume i koji je bio lokaliziran 09. travnja u 10:00 sati, proglašen je ugašenim 11. travanj u 10:00 sati.



VOS